Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön az ország nagy részén marad a napos idő, de ÉNy-on már záporok, zivatarok alakulnak ki - írja a Köpönyeg.hu. A Kisalföldön az ÉNy-i, máshol a DNy-i szél fokozódhat viharossá.

Tovább melegszik az idő: már 33-40 fok ígérkezik.

Pénteken nyugat felől mindenhol megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre többfelé törnek ki zivatarok. Néhol jégeső, felhőszakadás is lehet. A Dunántúlon továbbra is viharos lehet az ÉNy-i szél. Nyugaton már csak 25-30, máshol még 30-37 fok valószínű.

Szombat hajnalban és reggel még többfelé, napközben inkább már csak keleten fordulnak elő záporok, zivatarok. Egyre nagyobb területen lesz erős (olykor viharos) az ÉNy-i szél. 24 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég. ÉK-en többfelé, máshol elszórtan lehet eső, zápor. Napközben gyengül a légmozgás. 25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Augusztus 10. az év 222. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 143 nap van hátra.

Ma a Lőrinceket köszöntjük.

A Lőrinc latin eredetű férfinév, a Laurentius névből származik, jelentése: Laurentum vidékéről származó férfi. A laurus (babér) szóval később hozták összefüggésbe. Női párja a Laura.

Heti mozipremierek

  • Az Emoji-film
  • Bébibumm
  • Annabelle 2. - A teremtés
  • Anyák elszabadulva