Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken a Dunántúlon már délelőttől, máshol estétől alakulhatnak ki záporok, zivatarok - írja a Köpönyeg.hu. A szél fokozatosan ÉNy-ira fordul és több helyen viharossá fokozódik. ÉNy-on 29, máshol még

35 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombat hajnalban, reggel többfelé lehet zápor, zivatar, majd napközben átmenetileg csökken a felhőzet. Estétől aztán újabb felhősödés valószínű. ÉK-en többfelé, máshol elszórtan lehet újabb eső, zápor, zivatar. A dunántúli és a középső tájakon nagy területen lesz viharos az ÉNy-i szél. Hidegfront érkezik: 24 és 30 fok közé gyengül a felmelegedés.

Vasárnap délutánig, estig erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Keleten többfelé, máshol csak elszórtan lehet eső, zápor. Fokozatosan gyengül a légmozgás. 25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Augusztus 11. az év 223. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 142 nap van hátra.

Ma a Zsuzsannákat köszöntjük.

A Zsuzsanna ókori egyiptomi eredetű név, mely héber közvetítéssel került át más nyelvekbe. Eredeti alakja zššn, később zšn, jelentése: lótuszvirág. Női névként csak a héberbe történt asszimilációja után volt használatos, sósánná (‏formában, aminek jelentése itt „liliom".

Heti mozipremierek

  • Az Emoji-film
  • Bébibumm
  • Annabelle 2. - A teremtés
  • Anyák elszabadulva