Soros György milliárdokat költ Magyarország elleni támadásra

2017.08.16. 12:39

Sorosék az USA-ban is áskálódnak Magyarország ellen, mert az ország a Soros-terv útjában áll - mondta sajtótájékoztatón Budai Gyula. Fél év alatt több, mint egymilliárd forintot költött a Magyarország elleni lobbitevékenységre csak Washingtonban.

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, egy washingtoni hírportál tárta fel a Magyarország elleni támadás részleteit képviselőházi és szenátusi dokumentumokat idézve.

Közölte, a magyar származású amerikai milliárdos a washingtoni székhelyű Nyílt Társadalompolitikai Központon keresztül dollármilliókat költ politikai céljai elérésére. Ezek között első helyen szerepel a Magyarország elleni támadás.

Hozzátette, idén megduplázódott a "lobbipénz", Soros György az első félévben 4,6 millió dollárt, vagyis 1,2 milliárd forintot költött erre a célra. Budai Gyula azt mondta, Soros három lobbistát foglalkoztat Washingtonban, akik képviselőházi, szenátusi és minisztériumi személyeken keresztül igyekeznek Magyarország ellen támadást szervezni.

Magyarország a Soros-terv útjában

A támadások két fő területe a felsőoktatási törvény, és a külföldről támogatott szervezetek szabályozásáról szóló törvény. A támadások hátterében szerinte az állhat, hogy Magyarország a Soros-terv útjában áll, ugyanis évi közel egymillió migránst akarnak Európába telepíteni, és a bevándorlás szervezési ügynökségen keresztül akarják szétteríteni a bevándorlókat, akiknek pénzbeli támogatást adnának.

Soros bábkormányt akar

Hozzátette: Soros György egy olyan kormányt szeretne látni Magyarország élén, amelyet "bábként tud rángatni", ezért pedig mindent megtesz a lobbistáival.

Budai Gyula hangsúlyozta, a magyarországi, Soroshoz köthető migránspárti civil szervezetek is a Soros-terv megvalósításán dolgozik, ezért volt szükség a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény elfogadására.