Rabszolgaként dolgoztattak egy férfit Kerekegyházán

2017.08.16. 10:43

Megfenyegették, megverték, állandóan figyelték és pénzt sem adtak egy 37 éves férfinak az elvégzett alkalmi munkáért egy kerekegyházi tanyán.

Ezzel a fegyverrel kényszerítették alkalmi munkára a 37 éves helyi férfit a tanyánForrás: Police.hu

Egy 51 éves kerekegyházi férfi a 25 éves fiával együtt alkalmi munkavégzésre hívott egy 37 éves helyi férfit a tanyájukra még április elején.

A megbeszélt munka elvégzése után a két férfi rendszeresen erőszakkal, illetve annak kilátásba helyezésével fenyegette alkalmi munkavállalóját abból a célból, hogy náluk, valamint ismerőseiknél különböző házi-, illetve kerti munkákra kényszerítsék" - olvasható a police.hu-n.

Forrás: Police.hu

Amikor úgy ítélték meg, hogy a férfi nem megfelelően végezte el a rábízott feladatokat, megverték és megfélemlítették olyan úgynevezett fenyítő eszközök bemutatásával,

mint a fegyver, vagy annak utánzata, íjpuska, kard és vipera.

Az alkalmi munkásukat folyamatosan figyelemmel kísérték. Egyedül nem mehetett sehova, az elvégzett munkáért pedig pénzt nem kapott.

Forrás: Police.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködésével egy összehangolt akció keretében augusztus 14-én 14 óra 42 perckor elfogták a két kerekegyházi férfit. Házkutatást is tartottak náluk.

Forrás: Police.hu

Kényszermunka megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket, majd mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték az ügyészségen előzetes letartóztatásukat.

Forrás: Police.hu