Bakondi György: Az EU-nak mindenkit meg kell védenie

Vágólapra másolva!
Nagyobb figyelmet kell fordítani az európai uniós migrációs politikában a lakosság biztonságára, ehhez pedig európai szintű szemléletváltásra van szükség - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Bakondi György szerint egy tendencia figyelhető meg: a

„migránsválság kezdete óta” közel ötszázan haltak meg

és több ezren sebesültek meg terrorcselekményekben. Ez „az ellenőrzés nélküli tömeges, illegális migrációnak olyan következménye van”, amelyet a nyugat-európai országok „rosszul mértek fel” - mondta.

Itt az ideje, hogy az EU-ban is végiggondolják ezt, és a migrációs politikában nagyobb jelentőséget tulajdonítsanak a lakosság biztonságának – hangsúlyozta. Hozzátéve, a

magyar kormány erre nagy hangsúlyt helyez.

Kiemelte, fontos a határok kiemelt ellenőrzése. Az elhárítás, a belbiztonsági szervek és ezek nemzetközi együttműködése is minden eddiginél fontosabbá válik - mondta.

Csütörtökön Barcelona központjában egy terrorista bérelt kisteherautóval gyalogosok közé hajtott. Péntekre virradóra Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merénylet történt. Tizennégy ember meghalt, százharmincan megsebesültek.

Bár a finn rendőrség nem terrorcselekményként kezeli, pénteken egy késes ámokfutó ölt meg két embert Turku egyik forgalmas terén. Hat sérültet kórházban ápolnak.