Böjte Csaba: A világot az igenek, a bizalom és a hit viszi előre

Páva Zsolt; Böjte Csaba
Pécs, 2017. augusztus 20. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az árva gyermekeket gondozó Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója (b) és Páva Zsolt, Pécs polgármestere megszegik az új kenyeret a Magyarok kenyere jótékonysági program központi ünnepségén a Pécsi Egyházmegye Magtárában 2017. augusztus 20-án. A Magyarok kenyere programban több mint 500 tonna búza gyűlt össze eddig, a liszt- és kenyéradomány mintegy 80 ezer nehézsorsú gyermekhez jut majd el. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
A világot az igenek, a bizalom és a hit viszi előre jelentette ki Böjte Csaba ferences rendi szerzetes Pécsett, a Magyarok kenyere jótékonysági program központi ünnepségén.
Vágólapra másolva!

Böjte Csaba szerzetes alapította a Déva Szent Ferenc Alapítványt, mely az árva gyermekeket gondozza. Az alapító a világ viszontagságait látva azt mondta:

Korinek László Magyarok kenyere program ötletgazdája a csapadékos időjárás miatt a Pécsi Egyházmegye Magtár elnevezésű rendezvényközpontban tartotta meg az ünnepséget, ahol kiemelte az összefogás és a másokért tenni akarás fontosságát.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az árva gyermekeket gondozó Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója (b) és Páva Zsolt, Pécs polgármestere megszegik az új kenyeret a Magyarok kenyere jótékonysági program központi ünnepségén a Pécsi Egyházmegye Magtárában 2017. augusztus 20-án. A Magyarok kenyere programban több mint 500 tonna búza gyűlt össze eddig, a liszt- és kenyéradomány mintegy 80 ezer nehézsorsú gyermekhez jut majd el. Forrás: MTI/Sóki Tamás

A központi ünnepség házigazdája Sebestyén Márta népdalénekes volt, az összmagyar lisztből sütött nagykenyeret Kajtár Edvárd, a pécsi székesegyház plébánosa áldotta meg.

Idén is meg lehetett kóstolni a jótékony céllal készített Magyarok kenyere-kiscipókat, amelyeket a Pécsi Jótékony Nőegylet kínált adomány fejében.

Az ünnepséget jó idő esetén a Ghymes együttes Kézfogás című koncertje zárja a pécsi Sétatéren este fél kilenctől.

A hívőket a Pécsi Egyházmegye várja 18 órától a bazilikában az ünnepi szentmisére.