Az ellenzéket is bírálták az ellenzéki törpepártok minitüntetésén

Budapest, 2017. augusztus 20. Demonstrálók a Függetlenség Napja elnevezésű ellenzéki tüntetésen a főváros V. kerületében, a Szabad sajtó úton 2017. augusztus 20-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Kellemetlenül kevesen voltak Juhász Péterék rendezvényén, holott a korábban Portiknak dolgozó politikus „óriási" tüntetést ígért.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Két, az egy százalékos támogatottságot alulról-felülről súroló párt politikusai beszéltek a Szabad sajtó útra szervezett „tüntetésen", ahol az érdeklődőknek, az újságíróknak-stáboknak és a véletlenül arra járóknak köszönhetően kb. néhány száz ember lehetett jelen.

Mindezt úgy, hogy az Együtt politikusa, Juhász Péter, aki az elmúlt időszakban főként azzal szerzett magának hírnevet, hogy többször is fütyülést szervezett nemzeti ünnepeken, továbbá kiderült róla, hogy a jogerősen elítélt erőszakos bűnözőnek, Portik Tamásnak dolgozott, július végén a párbeszédes Karácsony Gergely társaságában még „óriási" tüntetésről beszélt.

Ma végül közülük csak Karácsony mondott beszédet a napos, kellemes időben tartott minitüntetésen, amely a „Függetlenség napja" elnevezést kapta, és főleg azzal volt elfoglalva, hogy a többi ellenzéki pártot bírálja, amelyek szerinte túl sokat viaskodnak egymással, és sokszor úgy látszik, hogy képtelenek együttműködni.

Kevesen hallgatták Karácsony Gergelyéket Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Juhász Péter helyett a nyilvánvaló bukásnak tűnő rendezvényen Hajdu Nóra, a szervező Együtt alelnöke beszélt. Követelte a sajtószabadságot és a nemzeti együttműködés rendszerének felszámolását. A jövő évi választásokról szólva hangsúlyozta az egy százalékos párt politikusa, hogy az utolsó utáni pillanatig nyitva áll az ajtajuk minden új politikai erő előtt, amellyel azonos véleményen vannak.

Vágó Gábor, korábbi LMP-s politikus, jelenleg a Magyar Korrupcióellenes Szövetség Egyesület alapító tagja beszélt még mások mellett, többek között arról, hogy az ellenzék felelőssége egy olyan állam létrehozása, amely valóban a népet szolgálja.