Ismét változik a forgalmi rend az Árpád hídnál

Vágólapra másolva!
Mától újabb változásokra kell számítani a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésében a 3-as metró felújításának előkészületei miatt. Az 56-os villamos sem jár, pályafelújítás miatt buszok viszik az utasokat.
Vágólapra másolva!

Mától egészen vasárnapig zárva lesz a Váci útról balra az Árpád híd irányába kanyarodó külső forgalmi sáv, az ugyanebbe az irányba kanyarodó belső sávot pedig időszakosan, éjszakánként zárják le a forgalom elől.

Emellett sávszűkítésre kell számítani a villamosvágányokon történő áthajtások során.

Továbbra is fenntartják a korábban bevezetett sávlezárásokat is.

Pótlóbusz jár az 56-os vonalán egy hónapig

Pályafelújítás miatt mától egy hónapig pótlóbuszok közlekednek az 56-os és az 56A jelzésű villamosok helyett Budapesten, de változik az 59-es és a 61-es villamos közlekedése is.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint a Krisztina körúti szakaszon végeznek pályafelújítást a Mikó utca és Orvos lépcső között. Ezen a szakaszon egyirányú lesz a forgalom az Erzsébet híd irányába, a munkaterület mellett a forgalom egy sávon haladhat. Az Attila útról a Krisztina körút az Attila út-Mikó utca útvonalon lesz elérhető.

A felújítás ideje alatt sem az 56-os, sem pedig az 56A villamos nem közlekedik, a hűvösvölgyi és a krisztinavárosi szakaszokon az 56-os pótlóbusszal, a Fehérvári úton pedig a 61B jelű villamossal lehet utazni. Ezek a szerelvények a Szent János kórháztól egészen a Városház térig szállítanak utasokat.
Augusztus 28-tól az 59-es és az 59A villamos közlekedése szünetel, a vonalon 59B jelzéssel közlekedik villamos Hűvösvölgy és a Márton Áron tér között.