Rogán szerint M. Richárdnak fogdában a helye

M. Richárd, Dózsa György út gázoló
Molnár Richárd a hírTV Riasztás című műsorának nyilkatkozott (korábbi felvétel).
Vágólapra másolva!
Nem ért egyet a két halálos áldozattal járó Dózsa György úti gázolásos ügy főszereplőjének, M. Richárdnak a házi őrizetével Rogán Antal - válaszolta az Origo megkeresésére a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, aki túl enyhének tartja a bíróság döntését. Mint arról korábban beszámoltunk a Dózsa György úti gázolót hétfőn tették házi őrizetbe, pedig a baleset előtt még kokainozott is.
Vágólapra másolva!

Szörnyű, ami történt, hiszen két ember meghalt és ezért viselni kell a felelősséget - mondta az Origo kérdésére Rogán Antal. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője emlékeztetett, ahogyan korábban a szlovák milliomosnő, Eva Rezesova esetében, úgy

Főleg akkor, ha a súlyosbító körülmények, amelyek a sajtóban megjelentek - mint például a kokainfogyasztás -, megfelelnek a valóságnak” - tette hozzá.

M. Richárd, a Dózsa György úti gázoló Forrás: Origo

Rogán Antal azonban egy különbséget lát a két ügy között: Rezesova ugyanis szerinte haza szeretett volna jutni Szlovákiába, ahol a családja közismerten befolyással rendelkezett, így kikerült volna a magyar igazságszolgáltatás hatásköréből, és a szökés esélye is valós veszély volt. Most ebben szerinte más a helyzet.

- zárta válaszát a miniszter a mostani, Dózsa György úti gázolásra utalva.

Kokaint is fogyaszthatott M. Richárd

Mint arról az Origo is beszámolt, házi őrizetbe került M. Richárd, aki az ügyészség szerint gyorshajtás miatt okozott balesetet a Dózsa György úton, amelyben

ketten meghaltak, és többen megsérültek.

A balesetet követő vizsgálat megállapította, hogy M. Richárd az esetet megelőzően kokaint fogyasztott. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

M. Richárd - aki információink szerint ismert alakja az éjszakai életnek - többször állt már bíróság előtt, és a sajtóban megjelent információk szerint nem egyszer ült börtönben is. Egyik vádlottja volt a kecskeméti maffiapernek, és annak a Radnai Lászlónak volt az ismerőse, aki később a kilencvenes évek leszámolásos gyilkossági ügyekben zajló perek koronatanúja volt.