Véradásra hív az Országos Vérellátó Szolgálat

véradás
Az Országos Vérellátó Szolgálat a következő napokban, hetekben fokozottan számít az önzetlen véradók segítségére!
Vágólapra másolva!
A vérkészletek stabilitásának megőrzése érdekében az Országos Vérellátó Szolgálat véradásra hív mindenkit, aki egészségesnek érzi magát.
Vágólapra másolva!

Nyaranta minden évben csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest.

Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban kevesebben mennek el a nagy meleg és a sokakat érintő allergiaszezon miatt, valamint főként azért, mert a véradók is a megérdemelt szabadságukat töltik.

Ahhoz, hogy a levett vérmennyiség egyensúlyban legyen az igényekkel a nyári időszakban, az Országos Vérellátó Szolgálat kiemelt feladatként kezeli a véradók mozgósítását.

Az Országos Vérellátó Szolgálat a következő napokban, hetekben fokozottan számít az önzetlen véradók segítségére! Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az elmúlt hetekben megnövekedett az egészségügyi intézmények vérfelhasználása, amelynek eredményeként az országos vérkészlet - az intenzív toborzás ellenére is - csökkenő tendenciát mutat.

A vér mással nem pótolható, ezért az Országos Vérellátó Szolgálat a következő napokban, hetekben fokozottan számít az önzetlen véradók segítségére a vérkészlet stabilitásának megőrzése céljából, hogy mind az életmentő beavatkozások, mind a tervezett műtétek, krónikus kezelések vérigényeit maradéktalanul ki tudják elégíteni.