95 milliárd forint jut gyerekvédelmi fejlesztésekre

Czibere Károly
Fót, 2015. szeptember 11. Afgán fiatal a fóti Károlyi István Gyermekközpont kísérő nélküli kiskorúak gyermekotthonában 2015. szeptember 11-én. Az intézményben tartott sajtótájékozatón Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára elmondta, hogy az elmúlt időszak számos intézkedésének köszönhetően a magyar gyermekvédelem felkészült a kísérő nélkül érkező gyermekek fogadására és ellátására. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
Az uniós forrásokból 95 milliárd forintot fordítanak a gyermekjóléti és gyermekvédelmi fejlesztésekre- jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Czibere Károly.
Vágólapra másolva!

A gyerekvédelemben felhasznált adóforintok nem kiadások és költségek, hanem befektetések, amelyek a jövőben megtérülnek - vélekedett az államtitkár.

Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Czibere Károly azt mondta, hogy jó példákon keresztül az egész társadalom számára meg kell mutatni, hogy a gyerekvédelem esélyt kínál.

- tette hozzá.

Jövőre mintegy 30 százalékkal bővítik a gyerekvédelmi szolgálatok speciális szükségletű gyerekek számára biztosított férőhelyeinek számát.