80 millió forintnyi kábítószert foglaltak le a röszkei határon

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a vámvizsgálat során a jármű alvázába rejtve kábítószer-gyanús anyagot találtak. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a gépkocsi bűnügyi szemléje alkalmával a jármű alváza és a környezetvédelmi tálca között elrejtve 55 csomagban összesen 40,160 kilogramm kábítószer-gyanús növényi törmeléket találtak. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a talált anyag marihuána, amelynek hatóanyag-tartama, súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 80 millió forint.
Vágólapra másolva!
Negyven kilogramm marihuanát találtak a rendőrök egy montenegrói férfinál. A kábítoszercsempész az autója alvázába rejtette a csomagokat.
Vágólapra másolva!

Szeptember 1-én akart a röszkei határátkelőhelyen belépni a 21 éves montenegrói férfi. Azonban a vámvizsgálat során a pénzügyőrök kábítószer-gyanús anyagot talátak a kocsija alvázába rejtve- írja a police.hu.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai is átvizsgálták a kocsit: az alváz és a környezetvédelmi tálca között 55 csomagban, összesen

40 kilogramm kábítószer-gyanús növényi törmeléket találtak elrejtve.

Forrás: police.hu

Kiderült, hogy az anyag marihuána. A kocsiban talált kábítószer hatóanyag tartalma a súlya alapján valószínűleg meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

Ennyi kábítószer 80 millió forintot ér a feketepiacon.

A nyomozók felvételt készítettek a bűnügyi szemléről:

A nyomozók a montenegrói férfit elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Miután őrizetbe vették a rendőrök, előterjesztették előzetes letartóztatását.