Járni tanul Burkus Vanessza, Budapesten kezelik tovább

Burkus Vanessza, Szeged, repülő, mesterséges kóma, kómába esett lány
Szeged, 2017. augusztus 10. A Bulgáriában balesetet szenvedett, majd kómába esett 19 éves nőt repülőgépről mentőautóba viszik a szegedi repülőtéren 2017. augusztus 10-én. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Mentőautó vitte hétfőn Budapestre azt a fiatal szegedi lányt, akinek hazaszállításáért hetekig harcolt a család és a szegedi klinika a bulgáriai kórházzal, ahol súlyos autóbalesete után kezelték. A hetekig mesterséges kómában tartott Burkus Vanessza állapota gyorsan javul, de a tisza-parti kórházban nem tudják tovább kezelni, ezért a fővárosban ápolják tovább.
Vágólapra másolva!

Már képes kommunikálni családjával

Burkus Vanessza, illetve olyan apró dolgokat is meg tud csinálni, mint egy kupak letekerése – mesélte boldogan lánya rohamos állapotjavulásával kapcsolatban a Délmagyarországnak Burkus Sándor.

Vanessza rövidebb időre az ágyát is elhagyhatta, gyógytornászok segítségével

gyakorolta a járást.

Az apja a lapnak azt is elmondta, hogy a járókeretet nem volt hajlandó elfogadni. Szerinte össze sem lehet hasonlítani, hogy mennyit fejlődött a szegedi klinikán azóta, hogy elhozták a bulgáriai kórházból, ahol mesterséges kómában tartották.

Burkus Vanesszát augusztus 10-én repülővel hozták haza Bulgáriából Forrás: MTI/Rosta Tibor

A fiatal lány napokig nem reagált a külvilágra, kivéve egyetlen alkalmat, amikor megszorította szerelme kezét. Ehhez képest most már képes kézzel írni, legalábbis olvasható betűket formázni.

Párjának SMS-t is küldött.

Burkus Vanesszát Budapesten, az Országos Rehabilitációs Intézetben kezelik tovább. Hétfő délelőtt mentőautóval indult el a fővárosba, édesapja is vele tartott. A kezelés ideje alatt végig lánya mellett lesz, albérletben lakik majd.