Részegen lövöldözött egy rendőr egy társasházban

Vágólapra másolva!
Emberölés kísérlete miatt vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy - akkor még - rendőrtiszt ellen, aki tavaly decemberben egy csepeli társasházban lövöldözött.
Vágólapra másolva!

Ibolya Tibor fővárosi főügyész azt mondta, a férfi a bűncselekmény idején a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományába tartozott.

Tavaly december elsején, kora délután részeg volt, amikor XXI. kerületi társasházuk földszintjén meglátta a társasházkezelő cég egyik alkalmazottját, aki éppen egy taligát tolt.

Valamin vitatkozni kezdtek, majd a rendőrtiszt többször belelőtt a lépcsőház plafonjába az engedéllyel tartott fegyverével.

Ezután pedig célzottan az alkalmazott irányába lőtt,

aki ekkor már egy ajtó mögött állt, így nem találta el a lövedék, amely a falban állt meg.

A rendőrtiszt ráadásul szabálytalan, úgynevezett expanzív lövedéket használt, ami az átlagosnál jóval nagyobb roncsolásra képes.

A történtek után összeszedte az általa kilőtt lövedékek hüvelyét, majd a lakásában lehúzta a vécén őket.

A rendőr egy héttel korábban, szintén részegen a társasház pincéjében dolgozó két férfit fenyegette meg azzal, hogy megöli őket, ha nem hagyják abba a fúrást.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a volt rendőrrel szemben emberölés kísérlete és kényszerítés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot.