Lezsák Sándor: Ha nem lakjuk be az országot, akkor majd belakják mások

Vágólapra másolva!
Nem mi fogjuk megőrizni a magyarság értékeit, hanem azok őriznek meg minket - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja szombaton Budapesten a Magyar Értékek Napja rendezvényen.
Vágólapra másolva!

Az elnök a rendezvényt záró beszédében hangsúlyozta, kötelességünk, hogy helyzetet teremtsünk az értékeknek, és az azt képviselő embereknek, közösségeknek. Ezt szolgálja a Magyar Értékek Napja is, amelyen "sok-sok kis csoda" vonult fel, amelyek a magyar nemzet életre valóságát is megmutatta.

Lezsák Sándor szerint a helyi kisebb és nagyobb településeknek is vonzerőt kell képviselnie, hogy megmaradjanak, megerősödjenek. Hozzátette:

tudomásul kell venni, hogy ha nem lakjuk be az országot, akkor majd belakják mások. Az a parlament, az önkormányzatok, és a helyi szervezetek kötelessége, hogy biztosítsák a helyben maradás minden feltételét.

A minden második évben megtartott Magyar Értékek Napját harmadik alakalommal szervezték meg Budapesten. A Szent István Bazilika előtti téren az ország 19 megyéjéből érkeztek helyi termékeket, szokásokat bemutató delegációk, a színpadon zenés, táncos rendezvények voltak egész nap. A programot koncert zárja a Bazilikában.