Már beszél a családjával Burkus Vanessza

Burkus Vanessza, Szeged, mesterséges kóma, kómába esett lány
Szeged, 2017. augusztus 10. A Bulgáriában balesetet szenvedett, majd kómába esett 19 éves nőt mentők viszik a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetébe 2017. augusztus 10-én. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Szinte csoda, de már telefonon beszélget a családjával az a szegedi lány, akinek súlyos autóbalesete volt Bulgáriában, majd éber kómába került. A rehabilitációt Szeged után Budapesten folytatják, logopédus és pszichológus is foglalkozik Vanesszával.
Vágólapra másolva!

Édesapja szerint látványosan javult Burkus Vanessza állapota azóta, hogy hazajöhetett Magyarországra. Rokonaival és barátjával is tud már beszélni telefonon, nem sokkal azután, hogy úgynevezett éber kómában volt.

Korábban a mozgás is nehezére esett, ugyanis Vanessza a karambol után részlegesen lebénult, a gerincét is műteni kellett. Sokáig kérdéses volt, hogy az éber kómából felébred-e. Most viszont már a család összes tagjával kommunikál. Telefonon hívta őket, de zenét is hallgat már telefonon.

A család bizakodó, hiszen nem olyan régen Vanessza még egy burgaszi kórházban feküdt kómában, most azonban már Budapesten rehabilitálják. A korai javulás látványos, azonban a tartós fejlődésig még hosszú út vezet édesapja szerint, mert van, amikor hirtelen visszaesik Vanessza.

A Bulgáriában balesetet szenvedett, majd kómába esett 19 éves Vanesszát mentők viszik a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetébe. Forrás: MTI/Rosta Tibor

A lány azért ment Bulgáriába, hogy meglátogassa idegenvezető barátját. Az autópályán azonban lerobbant a kocsijuk. Ki sem tudtak szállni, egy másik autó hatalmas sebességgel beléjük rohant.