Száznál is több migránst fogtak el a hétvégén

2017.09.11. 08:32

121 migránst tartóztattak fel péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 10, szombaton 21, vasárnap 35 jogellenesen már az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

A román és ukrán határszakaszon a hétvégén 55 migránst fogtak el, embercsempészés miatt pedig két ember ellen indult eljárás.

Rendőrök elfogott határsértőket őriznek Ásotthalom térségében 2015. szeptemberében. MTI Fotó: Kelemen Zoltán GergelyForrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely


A március 28-ától hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó illegális bevándorlót, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten, az ország területén összesen 231 migránst tartóztattak fel, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten - augusztus 28-ától szeptember 3-áig - ez a szám 324 volt.