Kósa Lajos: Biztonságunkat veszélyezteti a Soros-terv

2017.09.14. 08:44

A nemzeti konzultációra azért van szükség, mert fontos tájékoztatni a magyarokat, milyen jövőt vetítene előre a Soros-terv - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, leendő tárca nélküli miniszter a TV2 Mokka című műsorában. A migránskvóta a magyarok biztonságát és identitását kockáztatná - tette hozzá.

Kósa Lajos a Fidesz-KDNP velencei frakcióülése kapcsán azt mondta, az Európai Bizottság döntése a kötelező betelepítési kvótáról szélesre tárta a kapukat a Soros-terv előtt.

Ennek értelmében le kell bontani a határzárat és a kerítést, évi 1 millió migránst kell behozni Európába, s mindegyiküknek 9 millió forintot kell adni. Ennek fedezésére pedig kölcsönt kell felvenni.

Azt is hozzátette, hogy a magyar ellenzék és az európai baloldal igyekszik megtéveszteni az embereket, „azt hazudják, hogy nincs is Soros-terv”, 2015-ben még azt mondták, hogy nincs „migrációs özön”,a népszavazáskor pedig azt állították, nincs kvóta, hanem önkéntes felvétel van - nyomatékosította.

Kósa Lajos – aki a Modern Városok Programért felelős tárca nélküli miniszter lesz - beszélt arról is, hogy a frakcióvezetői pozícióban várhatóan október elején váltja őt Gulyás Gergely. Van kellő tapasztalata a Modern Városok Programért felelős tárca nélküli miniszteri poszthoz, mert 16 évig vezette Debrecent, sokáig volt a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, és jelenleg is tiszteletbeli elnöke - mondta Kósa Lajos.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK