Az MSZP-hez és a DK-hoz kerülhetett a pénz, amit Czeglédy eltüntetett

2017.09.14. 17:07

Felmerül a gyanúja annak, hogy a Gyurcsány és Botka ügyvédje által költségvetési csalással megszerzett csaknem 3,5 milliárd forint jelentős része az MSZP és a DK pártkasszájába került - mondta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő.

Ez lehet az oka annak, hogy az MSZP és a DK "hallgat és továbbra is falaz" a több mint három hónapja költségvetési csalás gyanújával előzetes letartóztatásban lévő szombathelyi önkormányzati képviselőnek – közölte az országgyűlési képviselő. Hozzátette, Czeglédy Csaba a mai napig ellátja mindkét párt és Gyurcsány Ferenc, valamint Botka László jogi képviseletét, továbbá bizalmas ügyvédje Gyurcsány családi cégének, az Altus Zrt.-nek is - közölte.

Budai Gyula ismét felszólította Gyurcsány Ferencet és Botka Lászlót, valamint pártjaikat, nyilatkozzanak arról, mi az oka annak, hogy így falaznak Czeglédy Csabának. Felszólította őket, beszéljenek arról, hogy mekkora összeg került az MSZP és a DK pártkasszájába, és hogy hol van az a pénz, amit Czeglédy Csaba eltüntetett.

Az MSZP-t és a DK-t továbbá arra kérte, kezdeményezzék Czeglédy Csaba visszahívását, illetve győzzék meg helyi politikusukat arról, hogy adja vissza önkormányzati mandátumát.

Budai Gyula komoly fordulópontként értékelte az ügyben, hogy hírek szerint a baloldali politikusok közül Mécs Imre és egy baloldali ügyvéd azt tervezi, hogy nyíltan kiáll Czeglédy Csaba mellett. Szerinte ez azt erősíti, hogy Czeglédy és a baloldal még most is erősen kötődik egymáshoz.

Szombathelyen is fennakadásokat okoz a Czeglédy-ügy

A szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülésén Károlyi Ákos jegyző ismertette Czeglédy Csaba, Mécs Imre és Szendrő Németh Tamás ügyvéd külön-külön beterjesztett kérelmét. Jogi álláspontja szerint nincs jogszabályi lehetőség arra, hogy meghatalmazás alapján valaki helyette és a nevében szólaljon fel a közgyűlésben.

Ennek alapján Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere jogszerűen nem dönthetett a beterjesztett kérelmekről. A szombathelyi közgyűlés várhatóan zárt ülésen dönt majd arról a bizottsági javaslatról is, hogy Czeglédy Csabát hívják vissza a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kht. felügyelő bizottságának elnöki posztjáról, mivel a bizottság működésképtelenné vált.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK