Gulyás Gergely: Szilárd támogatottságot szeretnénk a kormány bevándorláspolitikájához

Gulyás Gergely, Az Iskolamosdó Felújítási Program jó alkalom az összefogásra. Gubányi Károly Általános Iskola, Pilis.
2017.06.14 Fotó: Csudai Sándor
Gulyás Gergely, Az Iskolamosdó Felújítási Program jó alkalom az összefogásra. Gubányi Károly Általános Iskola, Pilis. 2017.06.14 Fotó: Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
A héten bejelentett nemzeti konzultációval a Fidesz-frakció azt szeretné, hogy szilárd támogatottsága legyen a kormány bevándorláspolitikájának, mivel az Európai Bizottsággal erről folytatott vitának meghatározó a jelentősége - mondta Gulyás Gergely, a párt megválasztott frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely felidézte: a Soros-tervről kezdeményezett konzultációt a Fidesz-frakció háromnapos velencei ülésén. Úgy fogalmazott: azt remélik, hogy a bevándorlás kérdésében szilárd támogatottságot sikerül szerezni a kormánypártok politikájának, hiszen meghatározó jelentőségű az Európai Bizottsággal erről folytatott vita. Szerinte ehhez nagyon fontos, hogy

a magyar és a közép-európai társadalmak is egyértelműen kiálljanak amellett a politika mellett, amely azt mondja: "nekünk kell meghatározni, kivel kívánunk együtt élni".

Amikor az ország belépett az Európai Unióba, nem adta át a bevándorláspolitikát közös hatáskörbe, hanem egyértelműen nemzeti hatáskörbe tartozik - hangsúlyozta.

Gulyás Gergely Fotó: Csudai Sándor - Origo

Minket az se zavar, ha a németek, a svédek vagy a Benelux-államok másként döntenek, de mi is szeretnénk a saját döntésünket meghozni ebben a kérdésben" - mondta Gulyás.

Gulyás Gergely október 2-án váltja Kósa Lajost a Fidesz országgyűlési frakciójának élén.