Orbán: A brüsszeli bürokraták a "Soros-tervet" valósítják meg, és "Soros tenyeréből esznek"

Orbán Viktor
Budapest, 2017. szeptember 18. Orbán Viktor miniszterelnök felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. szeptember 18-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök mai, napirend előtti felszólalásával elindult az őszi rendes ülésszak a magyar Országgyűlésben. A kormányfő beszámolt az eddig elért gazdasági és családpolitikai eredményekről, valamint beszélt a migrációs válságról, amely kapcsán elmondta, hogy az Európai Unión belül új választóvonal jött létre a bevándorláspárti és a nem bevándorló országok között. A hozzászólásokra és a viszontválaszokra hamarosan visszatérünk.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök a felszólalásában első körben beszámolt Magyarország jelenlegi gazdasági helyzetéről. Elmondta, hogy a közelmúltban az államadósság 74% alá csökkent, és a magyar államháztartás jelenleg 3,2%-os növekedést produkál.

A munkaalapú gazdaság felépítése sikerült

Tájékoztatott továbbá arról, hogy jelenleg 4 434 000 ember dolgozik, ami jelentős növekedést jelent a korábbi évekhez képest.

Beszámolt továbbá arról is, hogy a munkanélküliségi ráta 4,2%-os, így kijelentette, hogy közel vagyunk a teljes foglalkoztatáshoz.

A miniszterelnök ennek tanulságaként megállapította, hogy

Orbán Viktor azt is hangsúlyozta: a béremelések következtében egyre több embernek megéri dolgozni Magyarországon.

Ezt követően a miniszterelnök beszélt a beiskolázási adatokról, valamint felhívta a figyelmet arra is, hogy

Elmondta továbbá, hogy jelentős eredményeket értünk el az ingyenes gyermekétkeztetés területén, hiszen ma már 467 000 fő eszik ingyen az óvodákban, illetve iskolákban. Beszámolt arról is, hogy jelenleg minden diák a 9-ik évfolyamig ingyen jut hozzá a tankönyveihez.

Orbán Viktor kijelentette, hogy a nyári Erzsébet-táborok sikeresen zajlottak le, és 1000 kárpátaljai magyar, valamint 500 ukrán gyerek és családjuk is táborozhatott nyáron Zánkán. Ennek kapcsán a kormányfő azt mondta, hogy

fájdalmasan érinti Magyarországot az ukrán politikának az a döntése, amellyel megfosztja a magyar gyermekeket a felső tagozattól kezdve a magyar nyelvű oktatástól.

Orbán Viktor miniszterelnök felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén, 2017. szeptember 18-án. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A miniszterelnök elmondta továbbá, hogy számos nagy értékű iskolafejlesztés lesz, és kiemelte, hogy tíz településen 1 milliárd forint feletti összeget költenek a helyi iskolák renoválására.

A fentiek összegzéseként a kormányfő megállapította, hogy

Bejelentette továbbá, hogy az egészségügyi szakközépiskolákban ösztöndíjprogramot indítanak be, amelynek összege havi 40 ezer forint is lehet.

Baljós NATO-jelentés

A nemzetközi viszonylatban a kormányfő elmondta, hogy július 1-jétől Magyarország tölti be a V4-ek soros elnökségét, illetve nagy eredményként tartja számon a V4 országok és Izrael közös, terrorizmus elleni munkacsoportjának létrejöttét.

A nyári sportesemények, különösen a cselgáncs-vb és a FINA világbajnokság kapcsán Orbán Viktor elmondta,

A migrációs válságra rátérve a kormányfő elmondta, hogy a jelenlegi népvándorlás egybeesik az iszlám legújabb világoffenzívájával. Minderre Európa pedig elhibázott válaszokat ad.

Kijelentette továbbá, hogy az, amit eddig a bevándorlás kapcsán eddig láttunk, az csak "bemelegítés" volt, és beszámolt a NATO legújabb jelentéséről, amely szerint 2020-ig 60 millió ember fog megmozdulni Afrikában.

Az új választóvonal

A kormányfő elmondta, hogy az Európai Unióban új választóvonal jött létre a tagállamok között: vannak "bevándorlóországok" és "nem bevándorlóországok".

A bevándorlóországok a miniszterelnök szerint a korábban gyarmattartó országok, amelyek mára már kevert népességű országok lettek, és a keresztények aránya jelentősen csökkent.

Magyarország nem bevándorlóország, amely szeretné megőrizni biztonságát, életformáját, illetve kulturális identitását a jövőben is.

Európa jövője azon múlik, hogy a két országcsoport tiszteletben tartja-e egymás demokratikus népakaratát - hangoztatta.

Ma a bevándorlóországok úgy kívánják feloldani az ellentéteket, hogy azt javasolják: legyünk mi is bevándorlóországgá, és ha erre nem vagyunk hajlandóak, akkor megerőszakolnak, és rákényszerítenek bennünket - mondta Orbán Viktor.

Erről szól a kötelező kvóta, és ezt a tervet Soros György tervének tekinti, mert ő fogalmazta meg, tette közzé a saját neve alatt. "Ezt valósítják meg a brüsszeli bürokraták, akik mellesleg Soros tenyeréből esznek" - fogalmazott a kormányfő, aki szerint ezért van az asztalon egy állandó kötelező betelepítési rendszerre vonatkozó európai bizottsági javaslat.

A miniszterelnök a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáción való részvételre buzdított.

A hozzászólásokról és a viszontválaszokról is nemsokára beszámolunk.