Így halad Lagzi Lajcsi lopási ügye

2017.09.19. 19:18

Elhalasztották Galambos Lajos, vagy ahogy sokan ismerik Lagzi Lajcsi büntetőtárgyalását - írja a BorsOnline . A bíróság a halasztást „a tisztességes eljáráshoz való joggal, és a védők tárgyalásra való felkészülésének szükséges idejének szükségességével indokolja.

Galambos Lajos az ügyészség szerint a mocsai házában 1993 és 1999 között egyedül, 2000-től pedig feleségével közösen szabálytalanul kötötte be az áramot, a vizet és a gázt, ennek köszönhetően éveken át csak nagyon keveset fizetett a fogyasztásmérők állása alapján.

Az ügyészség szerint ezzel legalább 30 millió forintnyi áramot, 4 millió forintnyi gázt és 16 millió forintnyi vizet lopott el.

Galambos LajosFotó: Szabó Gábor - Origo

Az ügyészség még januárban vádolta meg a trombitást társtettesként elkövetett, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopással és vesztegetéssel.

Úgy készültem, hogy elmondom, nem követtem el ezeket a bűncselekményeket"- Galambos egy korábban, szintén elhalasztott tárgyalás után mondta ezt. Egyébként első perctől kezdve ártatlannak vallja magát.

Akkor azért nem kezdték el a tárgyalást, mert több vádlott is beteget jelentett.  

Galambos akár 12 évet is kaphat.