Durva csalás - 170 ezret kértek két italért és két pezsgőért

2017.09.22. 12:36

Összehangolt akciót tartottak Budapesten egy József Nádor téri szórakozóhelyen, ahol tetten érték az alkalmazottakat, akik egy japán férfinak két rövidital és két üveg pezsgőért 170 ezer forintról adtak számlát. Aztán egy bankautomatához kísérték, hogy a pénzt levegye. A banda az elmúlt másfél évben legalább tizenhárom külföldit csapott be. Ezzel legalább egymillió forint szereztek meg tőlük.

A rendőrök most a közleményükben azt írják: a szórakozóhelynek dolgozó nők az utcán szólították le a turistákat, behívták őket, például egy születésnapi ünnepség ürügyén, ahol aztán irreálisan sokat kellett fizetniük.

Előfordult olyan eset is,

amikor két röviditalért, egy pohár pezsgőért és egy pohár narancsléért 150 ezer forintot kértek.

Miután több turistánál nem volt annyi pénz, elkísérték a vendégeket a legközelebbi automatához pénzért.

Tegnap végül négy embert, a tulajdonost és három alkalmazottat fogtak el. Többek között csalás miatt indult ellenük eljárás.

Néhány hete szintén az V. kerületben, egy Váci utcai pubban érték tetten az alkalmazottakat túlszámlázás miatt. Ott másfél év alatt legalább 19 külföldit loptak meg. Egy koreai férfinak a 623 ezer forintos számlát állított ki a pincér. Miután a turistánál nem volt ennyi pénz, elkérték az útlevelét, a bankkártyáját és egy bankautomatához kísérték. Egy másik vendég pedig 250 ezer forintot fizetett két gulyáslevesért, egy üveg borért és két sörért.