Német főszerkesztő: Orbánnak igaza van

Dieter Stein journalist
Vágólapra másolva!
Interjút adott a Junge Freiheit konzervatív hetilap főszerkesztője a 888.hu-nak. A német újságíró többek között arról beszélt, hogy a magyar kormány bevándorlási politikája megvédte Magyarországot a terrorizmustól. Szerinte Orbán Viktor azon kevesek közé tartozik, akik helyesen látják a migráció és az iszlamizáció kockázatait. Arról is beszélt, hogy a vasárnapi német választásokon az AfD 10-12 százalékos eredményt érhet el, ez pedig alapjaiban fogja megváltoztatni a német politikai klímát.
Vágólapra másolva!

A német média politikai tudósításai egyoldalúak, ennek pedig az az oka, hogy az újságírók túlnyomó többsége baloldali és balliberális - erről is beszélt a 888-nak adott interjújában a Junge Freiheit (JF) német, konzervatív hetilap főszerkesztője. Dieter Stein az illegális bevándorlás kapcsán arra emlékeztetett, hogy Németországban szinte minden orgánum üdvözölte a folyamatot, a JF viszont figyelmeztetett a problémára.

Dieter Stein Forrás: blu-news.org/Wikimedia Common

Ezzel összefüggésben azt is mondta, hogy a JF feladata, hogy nyilvánosságot teremtsen annak, amely nem lehet nyilvános. Közölte, hogy politikai fordulatra van szükség, mert Európát számtalan válság fenyegeti. Kiemelte a fiatalokat sújtó munkanélküliséget, az unió szuperállamá való fejlődését és a migrációt is. Úgy vélekedett, hogy a német „Willkomenskultur” azon alapszik, hogy a baloldali beállítottságú elit jó dolognak tartja a multikultit, de az ezzel járó problémákról már megfeledkeznek.

A 888 arról is kérdezte Stein főszerkesztőt, hogy mit gondol Orbán Viktor és a magyar kormány politikájáról. Úgy reagált, hogy a miniszterelnök kétség kívül ahhoz a szűk körhöz tartozik, amely

a tömeges, illegális bevándorlás kockázatait és a fenyegető iszlamizációt reálisan látta.

Azt mondta, hogy Orbán a határvédelmi intézkedéseivel megvédte a magyar népet a terrorizmussal és a bűnözéssel szemben. „Ha megnézzük a nagy-britanniai, a francia, a német és az olasz, vagy más országok viszonyait, akkor látjuk, hogy Orbán politikája teljesen helyénvaló” - mutatott rá.

Stein kitért a vasárnapi német választásokra is, amely kapcsán azt jósolta, hogy bár Angela Merkel kancellár marad, a CDU és az SPD gyengülni fog, miközben az AfD 10-12 százalékkal jut majd be a Budestagba. Utóbbi párt szerinte teljesen megváltoztatja majd a politikai klímát, mivel először lesz olyan ellenzék a német parlamentben, amely ellensúlyt adhat például a tömeges bevándorlás kérdésében.