A fokozatosan viccpárttá alakuló Momentum kabinetfőnöke is távozik

Borbély Ede, Momentum Mozgalom, kabinetfőnök
Vágólapra másolva!
Az Origo értesülései szerint távozik a Momentum Mozgalom kabinetfőnöki pozíciójából Borbély Ede. Az okokról hírzárlat van, de annyi biztos, hogy decemberben pályázatot írnak ki a kabinetvezetői tisztségre. Hogy addig marad-e Borbély, az egyelőre nem világos, mivel a Momentum elnöksége most egy kabinetvezető-helyettesi pályázatot is meghirdetett, éppen három hónapos próbaidővel. A kiírás szerint a kabinetvezető-helyettes a kabinetfőnök távollétében teljes jogkört kap.
Vágólapra másolva!

Információink szerint még idén távozik Borbély Ede a Momentum Mozgalom kabinetfőnöki pozíciójából. Az okokról egyelőre keveset tudni, de forrásaink megjegyezték, hogy furcsa, hogy Borbély alig néhány hónapja tölti csak be a tisztséget. Az Origót arról tájékoztatták, hogy a Momentum elnöksége decemberben pályázatot ír ki a kabinetvezetői feladatkör betöltésére, ebből pedig az következik, hogy legkésőbb akkortól megszűnik Borbély megbízása.

Borbély Ede Forrás: Facebook

Hogy addig egyáltalán marad-e, az egyelőre nem világos, mivel az egyszázalékos párt a napokban egy kabinetvezető-helyettesi pályázatot is meghirdetett, éppen három hónapos próbaidővel, amely december végén futna ki. A kiírásban pedig az szerepel, hogy a kabinetvezető-helyettes a kabinetfőnök távollétében teljes jogkörrel járhat el.

Úgy tudjuk, hogy a Momentum vezetése azzal próbálja meg motiválni a jelentkezéseket, hogy ígéretet tett rá, hogy a decemberi kabinetfőnöki pályázat legnagyobb esélyese a kabinetvezetői-helyettes lesz.

Vagyis akit most felkérnek helyettesnek, abból néhány hónap múlva szinte biztos, hogy kabinetfőnök lesz.

Fekete-Győr András pártjában jó ideje egymást érik a lemondások, a múlt héten írtuk meg, hogy személyes okokra hivatkozva Szauer Tamás - a balliberális HVG kiadójának vezére, Szauer Péter fia -, a párt pénzügyi igazgatója vette a kalapját. Az ő távozását megelőzően augusztus elején Pottyondy Edina, rá néhány napra pedig Kádár Barnabás hagyta feképnél a párt elnökségét. A sorozatos kilépések mögött az a belső konfliktus állhat, amely a lassan viccpárttá átalakuló Momentum baloldali és liberális pártokhoz való viszonyulásáról szól.