Csak a gyermekek képzeletében történt meg a visegrádi gyermekrablási kísérlet

Vágólapra másolva!
A közösségi médiában kapott szárnyra az a híresztelés, miszerint Visegrádon múlt hét pénteken edzésről hazafelé tartó gyerekeket megpróbáltak elrabolni. A rendőrség kihallgatta az érintett gyerekeket, és kiderült, hogy a történetet ők találták ki, nem történt gyerekrablási kísérlet - tájékoztatott a rendőrség a honlapján.
Vágólapra másolva!

Elterjedt a közösségi médiában, hogy múlt pénteken Visegrádon fociedzésről hazafelé tartó gyerekeket próbáltak meg berángatni egy autóba.

A gyerekek találták ki a történetet

A rendőrségre bejelentés, feljelentés nem érkezett, azonban a közösségi felületen terjedő híresztelést észlelve a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai azonnal adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, az érintetteket meghallgatták. Ami már az adatgyűjtés elején is biztonsággal kijelenthető volt, az érintett gyerekek mai, ismételt meghallgatását követően további megerősítést nyert.

Szüleik jelenlétében elmondták a rendőröknek, hogy

a gyerekrablás kísérletének történetét ők találták ki, hogy társaikat megvicceljék, az valójában nem történt meg.

Végignézték a térfigyelő kamerák felvételeit is

A szentendrei rendőrök a gyerekek elmondása mellett az adatgyűjtés, és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése útján is

kétséget kizáró módon megállapították, hogy a kreált történet a valóságban nem történt meg.

A rendőrség ezúton hívja fel az internetet használók figyelmét arra, hogy az általuk látogatott közösségi oldalakon és egyéb nyilvános fórumokon ne terjesszenek és osszanak meg felelőtlenül bármilyen híresztelést, mert ezzel adott esetben

indokolatlan félelmet és pánikhangulatot kelthetnek!