Nyugdíjasok segítenek a nagycsaládosoknak Nógrádban

Áder János; Herczegh Anita; Kardosné Gyurkó Katalin
Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (k)
Vágólapra másolva!
Több mint 1700 üveg befőttet, savanyúságot, szörpöt adtak át a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) a nógrádi nyugdíjasok a Tápláló szeretet elnevezésű program keretében.
Vágólapra másolva!

Idén 11 település 15 községe, összesen 204 ember vett részt a befőzésekben. Az ajándékokat az INTARZIA Káposztásmegyeri Nagycsaládosok Egyesülete kapja, amely 1600 családot fog össze.

A Nógrád községben tartott ünnepségen részt vett Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is, aki

200 kilogramm cukrot és saját készítésű lekvárokat ajándékozott a programban dolgozó egyesületeknek, valamint a családoknak.

Herczegh Anita elmondta, hogy a kezdeményezés első évéhez képest már ötszörösére nőtt az összegyűlt befőttek és savanyúságok száma.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (k) a Tápláló szeretet program ünnepségén Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A nógrádi szervezetnek már társcsoportja is működik Kecskemét-Hetényegyházán.

Sőt idén a nyugdíjasok mellé csatlakozott a programhoz a DM Kft. egyik váci üzlete, valamint a nógrádi általános iskola is.

1705 üveg zöldbab, savanyúság, lecsó, sóska, paradicsomlé, befőtt, lekvár, szörp, darált paprika, sózott zöldség, reszelt alma, zöldborsó készült el ebben az évben. Akik pedig nem tudtak befőzni, azok száraz tésztával, teával, fűszerekkel, rizzsel, cukorral, kakaóporral, liszttel, konzervvel, étolajjal és csokoládéval segítették a programot.