Több ezer doboz teljesítményfokozót foglalt le a rendőrség

Vágólapra másolva!
A X. Pangea razzia után a rendőrség több ezer teljesítményfokozót és több millió forintot foglalt le.
Vágólapra másolva!

Szeptemberben lezajlott a X. Pangea razzia, aminek a célja a hamis, engedély nélküli gyógyszerek forgalmazásának megelőzése, és az ezzel kapcsolatos bűnözők elfogása.

Két héttel ezelőtt Debrecenben, Berettyóújfaluban, Földesen és Budapesten hat embert fogtak el a TEK és a rendőrség emberei. Ebből négy ember előzetes letartóztatását már elrendelte a bíróság.

A rendőrök 15 helyszínen, többek között debreceni, berettyóújfalui, budapesti lakásokban és edzőtermekben tartottak házkutatást, aminek eredményeként

több ezer doboz teljesítményfokozó szert, nem engedélyezett gyógyszereket, közel 50 millió forintot valamint több millió forint értékű valutát és nagy értékű kocsikat foglaltak le.

Forrás: police.hu

A nyomozás során kiderült, hogy a 42 éves Sz. Zsolt, a 38 éves B. Kornél, a 37 éves P. Tamás, és a 32 éves M. Dénes rendszeresen tiltott teljesítményfokozó szereket és Magyarországon nem engedélyezett gyógyszereket árult az ország több városában. A rendőrök elfogták a 63 éves L. Andrást is, aki a megalapozott gyanú szerint P. Tamás megbízásából adott el a tiltott szerekből.

A nyomozók a bűncselekménnyel összefüggésbe hozták a 32 éves budapesti A. Krisztián is, aki a gyanú szerint szintén teljesítményfokozó szerekkel kereskedett,

de a nála tartott házkutatás során közel 3 kilogramm marihuánát is találtak.

Vele szemben teljesítményfokozó szerrel visszaélés, egészségügyi termék hamisítása és kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

Forrás: police.hu

A 27 éves N. Endre, aki önként adta fel magát, Romániában rendszeresen gyártott tiltott teljesítményfokozó szereket és Magyarországon nem engedélyezett gyógyszereket, amiket eladott P. Tamásnak azért, hogy ő azokat Magyarországon eladja. A police.hu információi szerint a bíróság elrendelte az ő előzetes letartóztatását is.