Járókeretes asszonyt próbált kifosztani egy férfi

Vágólapra másolva!
A bíróság gyorsított eljárásban négy év letöltendő fegyházra ítélte azt a 49 éves férfit, aki pár nappal ezelőtt megpróbált kifosztani egy 82 éves, járókeretes asszonyt.
Vágólapra másolva!

Pár napja Budapest V. kerületében, az Október 6. utcában egy férfi észrevett egy idős asszonyt, aki járókerettel közlekedett.

Követni kezdte, hogy kirabolhassa.

Egy idő után aztán megszólította a 82 éves asszonyt és hazáig kísérte, ahol megkérte, hogy adjon neki egy pohár vizet. Az idős nő nem akart vizet adni, ezért a férfi ideges lett és hirtelen megfogta a járókeretre akasztott táskát.

El akarta lopni, de mivel az rá volt tekerve a járókeretre nem sikerült neki, ám ahogy rángatta kirántotta az asszony kezéből a járókeretet.

A nő segítségért kiabálva próbálta visszaszerezni a táskáját, de a keret nélkül elvesztette egyensúlyát és elesett. A segélykérést közben meghallotta pár gyalogos, akik lefogták a férfit, és nem engedték megszökni, amíg oda nem értek a rendőrök.

Az ügyészség gyorsított eljárásban három nap alatt bíróság elé állította a férfit.

A visszaeső rablót négy év letöltendő fegyházbüntetésre ítélték, és öt évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, a bíróság ügyészi javaslatra a másodfokú eljárás végéig elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.