Észak-Magyarországon felfüggesztik a gázkonvektorok cseréjére kiírt pályázatot

Vágólapra másolva!
Az észak-magyarországi régióban csütörtökön 10 óráig lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni a gázkonvektorok cseréjéhez, ezután a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik – tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
Vágólapra másolva!

Eddig több mint ötezer pályázat érkezett be az Otthon melege programban meghirdetett földgázüzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjére.

A pályázatbenyújtás a közép-dunántúli régióval zárul, ahol a gázkonvektorok cseréjéhez szeptember 29-én, pénteken, reggel 8 órától lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

A benyújtott pályázatokkal kapcsolatban a pályázati portálon (https://konvektor2017.nfsi.hu/) tájékozódhatnak az érdeklődők.

A közlemény szerint az Otthon melege program keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén.

A 2014 szeptemberében indult, jelenleg csaknem 30 milliárd forint keretösszeggel rendelkező program segítségével már több mint 130 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

Az 1,5 milliárd forintos keretösszegű alprogram a lakóépületekben található gázkonvektorok cseréjére szolgál. A felmerülő anyag- és munkadíjak mellett a tervezési, engedélyeztetési és egyéb szakhatósági költségekhez igényelhető vissza nem térítendő támogatás. Maximális mértéke ingatlanonként és magánszemélyenként az elszámolható bruttó költségek 80 százaléka, de legfeljebb 500 ezer forint.