Fidesz: Az ellenzék megszüntetné a CSOK-ot

Vágólapra másolva!
A nagyobbik kormánypárt szerint az ellenzék átalakítaná vagy megszüntetné, a Fidesz-KDNP viszont folytatná a családok otthonteremtési programját, ha jövőre kormányra kerül.
Vágólapra másolva!

Puskás Imre, a Fidesz szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Fidesz-KDNP kormányzása óta a családok otthonteremtése olcsóbbá, kiszámíthatóbbá és biztonságosabbá vált.

Szerinte ugyanakkor a program számos támadást kapott az ellenzék részéről, tetten érhető, hogy nem értenek egyet vele, és a program átalakítását, megszüntetését hirdetik.

Puskás elmondta, a Fidesz-KDNP családi otthonteremtési kedvezményekkel, a lakás áfa 5 százalékra csökkentésével, az áfa-visszaigénylés lehetőségével és kedvezményes hitellel segítette, hogy a családok előreléphessenek az otthonteremtésben. Az elmúlt két évben 56 ezer család élt a lehetőséggel, így 153 milliárd forinttal segítettek abban, hogy a családok új lakást vegyenek vagy építsenek. "Ez élénkíti a lakáspiacot és az építőipart is, amit bizonyít, hogy 2017 első félévében az új lakásokra kiadott építési engedélyek száma 40 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát" jegyezte meg.

Azt is közölte, hogy ha Fidesz-KDNP felhatalmazást kap, akkor a jövőben is folytatni fogja a programot, hiszen a 2018-as költségvetésben már 230 milliárd forintra növelték a program támogatását.

Kiemelte, hogy ezt a baloldal és a Jobbik sem szavazta meg az Országgyűlésbe, a baloldal ráadásul a lakás áfa csökkentését sem támogatta. "Amikor ők voltak kormányon, megszüntették a lakástámogatási kedvezményt, és belehajszolták a családokat a devizahitelek csapdájába. Nem kétséges, hogy kormányra kerülve ugyanígy járnának el, és megszüntetnék a családtámogatási programot" - fogalmazott.