Gulyás: Nagyobb válságba kerülne a baloldal, ha összefogna a Jobbikkal

Gulyás Gergely, Az Iskolamosdó Felújítási Program jó alkalom az összefogásra. Gubányi Károly Általános Iskola, Pilis.
2017.06.14 Fotó: Csudai Sándor
Gulyás Gergely, Az Iskolamosdó Felújítási Program jó alkalom az összefogásra. Gubányi Károly Általános Iskola, Pilis. 2017.06.14 Fotó: Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője szerint a jelenleginél is nagyobb hitelességi válságba kerülne a balliberális oldal, ha Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének lemondása után összefogna a Jobbikkal.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta: próbálkozhat párton kívüli jelölttel is az MSZP, bizonyos szempontból Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök is ilyen volt. Hozzátette ugyanakkor:

a jelenlegi MSZP körül nem látja azt az értelmiségi hátteret, amiből olyan jelölt jöhetne, akitől „rendkívüli mértékben kell tartani”.

Közölte: egyelőre csak azt tudni, hogy Botka László kilenc hónap után visszalépett, és bő fél évvel a választások előtt a baloldal miniszterelnök-jelölt nélkül maradt.

Gulyás Gergely Fotó: Csudai Sándor - Origo

Arra a kérdésre, hogy beállhat-e az összes ellenzéki párt, beleértve a Jobbikot is, egy jelölt mögé, Gulyás Gergely úgy reagált: a balliberális oldal saját létjogosultságát 1990 óta leginkább a szélsőjobboldal elleni küzdelemben találta meg, ezért, ha összefogna a Jobbikkal,

az még a mostaninál is nagyobb hitelességi válságot okozna.