Ujhelyi István MSZP-alelnök is lemond

parlament, országgyűlés, plenáris ülés, Ujhelyi István, z Országgyűlés szocialista alelnöke
Vágólapra másolva!
Folytatódik a teljes szétesés a szocialista pártban. Ujhelyi István alelnök, uniós képviselő is lemondott. Ujhelyi is szegedi, mint a megbukott miniszterelnök-jelölt és közismerten jóban vannak.
Vágólapra másolva!

Ujhelyi István MTI-nek küldött közleményében azt írta: bár töretlenül vágyik a változásra, az MSZP alelnökeként mától nem tud felelősséget vállalni a párt jövőjéért és a 2018-as választáson való szerepléséért.

- írta a politikus.

Az MSZP-s európai parlamenti képviselő arról is írt: huszonnégy éve tagja az MSZP-nek és büszke arra, hogy "Horn Gyulákhoz, Kiss Péterekhez, Lendvai Ildikókhoz hasonló és sokezer, tisztséget nem viselő tisztességes európai szociáldemokratával együtt" küzdhetett az elmúlt években "egy demokratikus, európai Magyarországért".

Ujhelyi István Forrás: MTI/Földi Imre

Hangsúlyozza: elveit, értékeit és egykori harcostársait most sem akarja elárulni, vagy megtagadni, éppen az elvei, értékei és egykori harcostársai emléke iránti felelősség miatt került lépéskényszerbe.
Ujhelyi István a párttagok és választók bocsánatát és megértését kérte, de szerinte pártvezetőként nem vállalhat felelősséget és sorsközösséget a következő időszakért. Nagyon szeretném, ha ez a mozgalom újra Magyarország történelmét formálni képes erővé emelkedne - hangsúlyozza.

Ujhelyi István leszögezte: európai parlamenti képviselőként, ahogy eddig is, minden erejével a demokratikus Magyarország érdekeit képviseli az európai színtéren.