Sajnálta, hogy Bayer Zsolt még él, etikai vizsgálat indult ellene

Bajomi-Lázár Péter
Vágólapra másolva!
Bajomi-Lázár Péter szerdán egy balliberális rendezvényen azon sajnálkozott, hogy Bayer Zsolt jobboldali publicista még életben van. Másfél napig minden további nélkül vállalta a szavait, aztán miután csütörtökön rákérdeztünk a főiskolai tanár vállalhatatlan mondataira a Budapesti Gazdasági Egyetemnél (Bajomi-Lázár Péter az intézmény oktatója, e mellett a Soros-egyetem Médiaközpontjának tudományos munkatársa), a tanár perceken belül meggondolta magát, és ijedtében bocsánatot kért, pontosabban "megkövette" Bayert. A hiteltelen visszakozással Bajomi-Lázár nem ússza meg, a BGE ugyanis etikai vizsgálatot indított az ügyben.
Vágólapra másolva!

Példás gyorsasággal reagált az Origo megkeresésére a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), miután tegnap délután rákérdeztünk, hogyan kommentálják oktatójuk, Bajomi-Lázár Péter szerdai kijelentését, amelyben a "független" "médiaszakértő" azon sajnálkozott, hogy Bayer Zsolt jobboldali publicista még él.

Bajomi-Lázár Péter tanár úr Forrás: Facebook

Az egészen gyalázatos mondat egy balliberális rendezvényen (a két szervező a Soros György pénzén is élő Political Capital és a szociáldemokrata Friedrich Ebert Alapítvány volt, így pedig az sem csoda, hogy Bajomi-Lázár az előadók között lehetett, hiszen másodállásban a Soros-egyetemmel is megbízásban áll) hangzott el és pontosan úgy szólt, hogy

A konferenciának csúfolt, valójában egy totálisan elfogult ellenzéki kampányeseményen senki sem volt a résztvevők között, aki az elhangzottakért akár a helyszínen, akár később elnézést kért volna. Bayer Zsolt halálát kívánni ezek szerint belefér a híresen toleráns ballib felfogásba, és különös módon ezúttal Szél Bernadett, LMP-s társelnök sem tett feljelentést gyűlöletkeltés miatt.

A BGE - egyébként dicséretesen - keményen reagált a történtekre, és nem érte be annyival, hogy miután az Origo megkereste az egyetemet, Bajomi-Lázár Péter bámulatos gyorsasággal - de mégis csak másfél nappal a történtek után - elengedett egy kamu meaculpázást a Facebook-oldalán.

Válaszukban ugyanis azt írták, hogy az intézmény Bajomi-Lázár Péter nyilatkozatától, ahogy minden politikai állásfoglalástól teljes mértékben elhatárolódik.

Azt is közölték, hogy az ügyet a belső szabályzatainkban és a hatályos Etikai Kódexünkben foglaltaknak megfelelően kivizsgálják.

A BGE jelezte, hogy az esetről több információval a vizsgálat után tud majd szolgálni. Mindenesetre nem lennénk meglepve, ha a patinás egyetem Bajomi-Lázár gyalázkodását nem tűrné el, és megválna a főiskolai tanártól.

A BGE portálunknak küldött válasza

Ezúton megerősítjük, hogy Dr. habil. Bajomi-Lázár Péter egyetemünk oktatója, a BGE Társadalmi Kommunikáció és Média Intézeti Tanszék intézetvezetője. A hivatkozott cikkel, valamint Dr. habil. Bajomi-Lázár Péter nyilatkozatával kapcsolatban kijelentjük, hogy intézményünk teljes mértékben elhatárolódik minden politikai állásfoglalástól. A ügyet belső szabályzatainkban és hatályos Etikai Kódexünkben foglaltaknak megfelelően kivizsgáljuk, melynek lezártáig nem áll módunkban bővebb információval szolgálni.