Beneda Attila: mintegy 100 milliárd forint jut bölcsőde- és óvodafejlesztésre

Vágólapra másolva!
Országosan mintegy 100 milliárd forint forrás áll rendelkezésre bölcsőde- és óvodafejlesztésre a 2014-től 2020-ig tartó fejlesztési időszakban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Jászfényszarun.
Vágólapra másolva!

Beneda Attila a csaknem 800 millió forintból épült, kilenccsoportos, több mint 200 férőhelyes jászfényszarui óvoda átadásakor azt mondta: nagyon fontos, hogy kik és milyen környezetben veszik körül a gyerekeket.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány a közelmúltban vezette be a 3 éves kortól kötelező óvodáztatást.

Részben azért, hogy felkészült, gondoskodó óvónők foglalkozhassanak a gyerekekkel,

akik az óvodákban megtapasztalják, milyen másokkal együtt élni és közös kultúrát is tanulhatnak - tette hozzá.

Győriné Czeglédi Márta, Jászfényszaru polgármestere a beruházás részleteiről elmondta: a bruttó csaknem 800 millió forintból több mint 105 millió forintot a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán nyertek el, a többi forrást az önkormányzat biztosította. Szólt arról, hogy csaknem

700 millió forintot fordítottak az építésre és mintegy 100 millió forintot az udvar kialakítására, udvari játszóeszközök beszerzésére.

Közölte: a jogerős használatbavételi engedély megérkezett, a gyerekek hamarosan átköltözhetnek az új épületbe az óvoda két korábbi tagintézményéből.

A polgármester kitért arra, hogy a településen a születések száma emelkedő tendenciát mutat. Továbbá megemlítette, hogy új bölcsőde építésére is nyertek el pályázati forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eseményen kiemelte a hovatartozástól független felzárkóztatás fontosságát és elmondta, hogy ennek érdekében Jászfényszarun számos példaértékű program működik.