Ennyi pénzt egyszerre ritkán lop egy zsebtolvaj

2017.10.13. 14:56

Az ügyészég lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 15 éves fiú és 52 éves apja ellen, mert egy bugaci üzletből elvittek egy tömött pénztárcát. Háromszázezret zsákmányoltak.

A fiú és az apja még januárban mentek be egy bugaci üzletbe, ahol különböző termékeket vetettek le a polcról az egyik eladóval, akinek emiatt hátat kellett fordítania nekik. Ezt használta ki az idősebb férfi. Benyúlt a pult mögé, és egy dobozból kivett egy pénztárcát.

Eközben fia elterelte az eladó figyelmét, miközben megpróbált úgy állni, hogy az apja takarásban lehessen.

A tárcában 332 ezer forintot találtak.

Eljátszották, hogy a kiválasztott termékeket kártyával akarják kifizetni, és mivel a boltban erre nincs lehetőség, elmennek egy automatához, hogy pénzt vegyenek fel. A lopott pénzzel együtt kisétáltak az üzletből. 

A lopással okozott kár nem térült meg. A bolt üzletvezetője arra kérte a bíróságot, hogy kötelezze a férfit a pénz visszafizetésére. Mivel az apa kiskorú gyerekével együtt lopott, megállapították, hogy veszélyeztette a gyerek erkölcsi fejlődését.

Az ügyész a fiút lopással, a büntetett előéletű apát a lopáson kívül kiskorú veszélyeztetésével is vádolja. Mindketten szabadlábon várják a tárgyalást. A család ellen Kiskunhalason hasonló ügy miatt folyik eljárás.