Elsöprő fideszes győzelem Tatán

Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP jelöltje több mint 64 százalékos eredménnyel nyerte meg a tatai időközi képviselő-választást a 3-as számú körzetben.
Vágólapra másolva!

Nagy fölénnyel,

több mint 64 százalékkal Purgel Zoltán nyerte az időközi önkormányzati választást,

Tata 3. számú egyéni választókerületében. A szavazók vasárnap négy jelöltre voksolhattak - írta a Tata.hu. Purgel Zoltánra 366-an, az MSZP-DK közös jelöltjére 123-an, a jobbikos jelöltre pedig 69-en szavaztak.

A választást követő sajtótájékoztatón Michl József polgármester elsőként gratulált a képviselő-testület új tagjának, kiemelve, hogy bár a részvétel alacsony volt (a szavazásra jogosultak 26,19 százaléka járult az urnákhoz), a nagy arányú győzelem a Fidesz-KDNP szavazók töretlen bizalmát mutatja.

Purgel Zoltán megköszönte a választók támogatását, valamint minden segítőnek a kampány során végzett munkáját, mellyel hozzájárultak a győzelemhez.

A Fidesz-KDNP jelöltje ugyanebben a körzetben 2014 őszén a szavazatok 44,47 százalékával diadalmaskodott. Három év alatt tehát 44 százalékról 64 százalékra nőtt, vagyis

húsz százalékponttal erősödött a kormánypártok támogatottsága,

a baloldaliak támogatottsága pedig 31 százalékról 21 százalékra csökkent. Ez a körzet eddig kimagaslóan baloldalinak volt mondható. Az utolsó héten itt kampányolt Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, Gúr Nándor és Molnár Gyula is.

Ferenczi Gábor (Jobbik) korábbi városvezető nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást a Veszprém megyei Devecserben, ahol a képviselő-testület feloszlása miatt tartottak voksolást.