A V4-ek talán soha nem voltak ilyen egységesek a közös fellépésben

Orbán Viktor; FICO, Robert
Orbán Viktor és Robert Fico sajtótájékoztatója Pozsonyban
Vágólapra másolva!
Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szerint a visegrádi négyek (V4 - Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) talán soha nem voltak ilyen egységesek abban, hogy közösen lépjenek fel az Európai Unió jövőjét érintő kérdésekben, amelyek közül az egyik legfontosabb a migráció.
Vágólapra másolva!

Deák Dánielt az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban kérdezték, hogy kétnapos tanácskozást tartottak a visegrádi országok (V4) államfői Szekszárdon. A szakértő megjegyezte: a V4-országok kormányfői ezzel egyidőben Pozsonyban a migrációpolitikai elképzelésekről is egyeztettek, és jövő csütörtökön kezdődik az európai tanácsi csúcs, amelyen a kormány- és államfők megvitatják az uniós menekültügyi reform fontos elemeit is.

Orbán Viktor és Robert Fico sajtótájékoztatója Pozsonyban Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Botár Gergely

Deák felhívta a figyelmet arra, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke "nem véletlenül" hívta munkavacsorára egy nappal korábbra, szerdára a V4-ek kormányfőit, ahol arról próbálja majd meggyőzni őket, hogy országaik tegyenek eleget a migrációs kvótákban foglaltaknak. Ez is mutatja, hogy a visegrádi országokat nagyon komolyan veszik Brüsszelben - tette hozzá a szakember.