Soros lapja ízléstelen módon figurázza ki a keresztényüldözést

Soros György
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 20: Founder and Chair, Soros Fund Management and the Open Society Foundations George Soros attends 2016 Concordia Summit - Day 2 at Grand Hyatt New York on September 20, 2016 in New York City. Bryan Bedder/Getty Images for Concordia Summit/AFP
Vágólapra másolva!
Vasárnap délelőtt újabb mérföldkőhöz érkezett ízléstelenségben a 444 nevű Soros-blog. A lap egyik újdonsült keresztény szakértője a világban és Európában teret nyert keresztényüldözést figurázta ki olyan módon, hogy lám-lám, itthon is megjelentek ennek a folyamatnak a jelei, és ezt kormánypárti politikusok parlamenti inzultálásaként jelenítette meg. A provokatív írásokat futószalagon gyártó újságíró tíz videót mellékelt cikkében, ahol az általa kereszténynek tartott honatyákat zaklatták az ellenzéki média munkatársai. Nagyon úgy néz ki, hogy eldőlt az idei Gőbölyös Soma-díj - a szerző fő esélyessé vált a liberális kisértelmiségiek bohócdíjára 2017-ben.
Vágólapra másolva!

A Open Doors (Nyitott ajtók) elnevezésű evangélikus szervezet jelentése szerint 2012 óta folyamatosan nő azoknak a keresztény embereknek a száma, akiket hitük miatt öltek meg. 2012-ben csupán 1201 volt a számuk, ami 2015-ben 7100-ra nőtt. Az Open Doors listájában a megtámadott keresztény templomok számáról is voltak statisztikák, amelyek szintén kedvezőtlen képet mutatnak: 2014-ben 1062, 2015-ben már 2406 templom ellen követtek el valamilyen támadást. Korábban mi is megírtuk, hogy jelenleg a kereszténység a legüldözöttebb vallás. A magyar kormány észlelve a keresztény híveket érő aggasztó tendenciákat, igyekezett minél nagyobb hangsúlyt adni a témának a hazai közvéleményben. Ez nem igazán tetszett Soros blogjának, ezért elérkezettnek látta az időt, hogy kiadósat rúgjon a kormánypártokba, mert a keresztények üldözését szóba merték hozni.

A 444 bölcse, a coub-videók gyártásának atyaúristene elemében van: a kormánypártok keresztényüldözésről beszélnek

A 444.hu keresztény szakértője „Tényleg van keresztényüldözés Magyarországon – 10 brutális videó az áldozatokról” című videógyűjteményével olyat alakított, amivel nemcsak, hogy biztosította a helyét az idei Gőbölyös Soma viccdíj gálájára, hanem nagy valószínűséggel el is döntötte a mókás díj sorsát.

Az "alkotó" elképzelhetetlennek tartja, hogy keresztényüldözés előfordulhat Európában és Magyarországon, ezért gyorsan összekukázott 10 olyan videót, ahol fideszes és kdnp-s politikusokat zargatnak ellenzéki médiamunkások, és íme, szerinte így néz ez ki itthon, haha.

A Sas József szellemi szintjén lévő alakításban csak és kizárólag kormánypárti politikusok szerepelnek, DK-s, MSZP-s vagy jobbikos képiselők valamilyen oknál fogva kimaradtak gyűjteményből.

A 444 újságírója éppen eszik Forrás: Spíler Blog

A coub-videók gyártásában országos bajnok egy-egy kommentet is kapcsolt a videókhoz, így például Semjén Zsolt is kapott egy ironikusnak szánt üzenetet:

Természetesen Orbán Viktor, miniszterelnök sem maradhatott ki a sorból, őt a keresztény Európa atyaúristenének nevezte.

Ha ezek után maradt még olyan, aki nem fulladt meg a nevetéstől, kicsit lejjebb görgetve a következő sorokat olvashatja:

Ebben speciel semmi különös nincsen, az ellenzéki propagandagépezet szinte valamennyi szócsöve megtalálható a felsorolásban. Kis szomorúságra adhat okot, hogy a 24-nek ezek szerint nem volt ilyen jellegű videója, úgy tűnik, hogy ők már nem a régiek. Bár nyilván összekapják magukat, a nagy őszi leépítésektől rettegő 24 szerkesztősége feltehetően pótolja csúnya mulasztását.

Ha a magyarság jelképeibe, vagy a kereszténységbe akarja beletörölni a lábát, keresse bátran a 444 újságíróját

Az alkotónak nem ez volt az első provokációja, ő írta a „Hatalmas magyar győzelem: egy óriási, seggkúp alakú Szent Koronával hatoltunk be a szlovák légtérbe!!444!!!” című valamit.

Bayer Zsolt, publicista csupán annyit reagált erre, hogy aki írta (Bayer leírta a nevét) egy végbél.

Változtatás nélkül közlünk részleteket a nagy műből, most Önökön a sor, olvasgassanak egy kicsit a 444 művészétől. Ne mondják, hogy nem szóltunk előre: vigyázzanak agysejtjeikre! Így indított: „Osztrák humoristák és Thürmer Gyula sem tudtak volna olyat kihozni a Szent Koronából (vagy legalábbis a képmásából, amit a Jobbik ugyanúgy elítél), mint a Szent Korona Ballon feltalálói, akik egy seggkúp, vagy esetleg buttplug – de legalábbis kevésbé korona – alakú, bérelhető Szent Korona-hőlégballont eregetnek a légtérben.” Így folytatta: „de a látszat ellenére nem magyarellenes uszításról van szó”. Majd levonta a konklúziót: „A Franciaországot lefingó óriási angliai segg óta nem láttam ilyen hazafias húzást, őszintén mondom, hogy le a kalappal!”

És ez így megjelent Soros György blogjában. Most meg tulajdonképpen a folytatás.