Visszavitték a helyszínre a kegyetlen gyilkost, előttünk mutatta meg, hogy ölt Zsámbokon

Zsámbok gyilkosság
Vágólapra másolva!
Bedrogozva gyilkolhatták meg a 88 éves asszonyt Zsámbokon. A gyilkossággal egy 24 éves férfit gyanúsítanak. Őt ma pont akkor vitték vissza a helyszínre, amikor ott jártunk. A zsámbokiak rettegnek minden idegentől, attól tartanak, hogy ők lesznek a következők. A meggyilkolt Bözsi nénit mindenki ismerte és szerette.
Vágólapra másolva!

Ahogy beértünk Zsámbokra, több rendőrautót is láttunk a faluban. Biztosak voltunk benne, hogy a vasárnapi gyilkosság miatt vannak itt.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az egyik utcában két idős férfi beszélgetett egymással, az egyikük a kerítésről kaparta le a régi festéket, a másik a biciklijén ült.

- válaszolja egyikük a kérdésemre. Azt mondták, hogy a 88 éves asszony nagyon rossz állapotban volt, az ágyból is alig tudott felkelni. Mindenki megdöbbent a történtek után.

Azt mondják régen Zsámmbokon mindenki ismert mindenkit, és odafigyeltek egymásra, de ma már ez nem így, van. Többen úgy tudják a gyilkossággal gyanúsított férfi nem helyi. „Van itt egy vállalkozó, aki itt szállásolja el a munkásait"- kezdi mesélni a biciklin ülő, sapkás férfi.

- mondja a másik férfi, aki szerint sok olyan egyedül élő idős ember él a faluban, aki könnyű célpont lehet a betörők számára.

A biciklis férfi felajánlotta, hogy elkísér minket a meggyilkolt asszony házához. Pár perc autózás után oda is értünk, de nem kellett megmutatnia melyik az a ház, az egész utca rendőrségi szalaggal le volt zárva. Egy rendőrautó állt a szalagnál, mellette egy rendőrnő. Kénytelenek voltunk a másik irányba fordulni az autóval, és kicsit arrébb megállni.

Az egyik háznál éppen kint állt egy idősebb pár, ők is azt mondták, ha volt kedves ember a faluban, akkor az a Bözsi néni volt. Miközben beszélgettünk, megjött egy másik asszony is biciklivel, aki ugyanúgy az itt lakó munkásokra kezdett panaszkodni.

- mondja ingerülten a nő. Mint mindenki, ő is ismerte az idős asszonyt, szerinte rablásról lehetett szó, de nem érti, hogy miért.

"Ha józanésszel gondolkozunk, egy idős asszony, aki már mozogni is alig tud, miért rejtegetne otthon pénzt, főleg hogy a fia a szomszédban lakik"- mondja.

Miközben beszélgetünk, leparkol mellettünk három rendőrautó és két fehér Skoda. Kiszállnak a rendőrök, az egyiknek egy bábu van a kezében.

Zsámbok gyilkosság Fotó: Csudai Sándor - Origo

Tőlem is megkérdezték, hogy segíthetnek-e valamiben, mert ha nem, akkor menjek jóval arrébb.

Nagyjából ötven métert kellett hátrébb mennem, amikor az egyik kocsiból bilincsben, vezetőszáron kiszállt a 24 éves, gyilkos férfi. Bevezették a lezárt utcába, lassan haladtak, a férfi oda ment pár kerítéshez, valamelyikre felállt és mutogatott befelé. Feltételezhetően ezekbe a házakba is be akart törni.

Közben a helyiek arról beszélnek, hogy a gyilkos féléve szabadult a börtönből. A Deák Ferenc utca lezárt részéről mindenkit elküldtek, vagy beküldték a házukba.

Az egyik bolt alkalmazottja szerint biztosan be volt drogozva a gyilkos, mert szerinte semmit nem vitt el a házból. „A párhuzamos utcában, a házzal szemben van a patika, onnan simán át tudott menni a kerten keresztül a házhoz"- mondja az eladó.

Zsámbok gyilkosság Fotó: Csudai Sándor - Origo


- mondja már majdnem sírva.

Vasárnap,

a szomszédban lakó menye találta meg az idős nő holttestét, ő hívta a rendőrséget. Az idős asszonyt a fia és annak felesége ápolta.

Az asszonyhoz betörtek, és – ahogy a rendőrség fogalmaz -

különös kegyetlenséggel, egy vascsővel agyonverték.

A riasztás után két órával a rendőrség letartóztatta azt a férfit, akit ma bilincsben vittek vissza a helyszínre. Nem sokkal később egy fiatalabb fiút is letartóztattak. Őt bűnpártolással gyanúsították. A helyiek szerint ő égette a gyilkos ruháit.