Nevetségessé tették Simicska unokatestvérét a falujában

2017.10.17. 10:50

Keddre virradó éjjel kiplakátozták Leányfalut. A Pest megyei településen él Nagy-Ajtony Csaba, Simicska Lajos ügyvédje, egyben unokatestvére és üzlettársa, az Index tulajdonosa. A plakátokon az olvasható, hogy "Jobbik kifizetőhely" és "Csabika" 

Keddre virradó éjjel kiplakátozták Leányfalu utcáit, ahol Nagy-Ajtony Csaba lakik. Nagy-Ajtony Simicska Lajos unokaöccse, és az Index tulajdonosa. Mint arról korábban beszámoltunk, Nagy Ajtony Csaba az az eddigi titokzatos magánszemély, aki megrendelte a Jobbik kormányt lejáratni akaró plakátkampányát.  

Ilyen plakátok lepték el LeányfalutForrás: Origo

Nagy Ajtony Csaba amellett, hogy a milliárdos nagyvállalkozó unokaöccse, benne van az Index.hu Zrt. igazgatóságában és az elmúlt években szinte az összes fontosabb Simicska-érdekeltségben, így a Közgép Zrt-ben, a Mahir Zrt-ben, az Advenio Zrt-ben és a Pro-Aurum Vagyonkezelő Zrt-ben is felbukkant.

Plakátbotrány: ügyészségi nyomozás a Jobbiknál

A Jobbik plakátbotránya miatt október 6-án nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik számvevőszéki ellenőrzésével összefüggésben az Állami Számvevőszék beadványa alapján. Az ÁSZ azért fordult az ügyészséghez, mert álláspontja szerint a Jobbik akadályozza a párt gazdálkodásának ellenőrzését.

Nagy Ajtony CsabaForrás: Origo

Közleményük szerint a szervezet a július 10-én nyilvánosságra hozott, második félévi ellenőrzési terve alapján augusztus 10-én kezdte meg a Jobbik gazdálkodása törvényességének ellenőrzését, ám

a párt a számvevőszék többszöri megkeresése ellenére sem tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK