Az idősek számíthatnak a kormányra

2017.10.18. 16:01

A Fidesz szerint az időseket támogató újabb intézkedések azt igazolják, hogy számíthatnak a kormányra és a kormánypártokra.

Puskás Imre, a Fidesz szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján a kormánypártok nevében üdvözölte Orbán Viktor miniszterelnök bejelentését a nyugdíjprémiumról, a nyugdíj-kiegészítésről és a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványról. Elmondta: egy 125 ezer forintos nyugdíj esetében a nyugdíjprémium és a nyugdíj-kiegészítés együttes összege eléri a 24 ezer forintot.

Hangsúlyozta: olyan országot akarnak építeni, amelyben minden nemzedék megtalálja a maga helyét. „Megbecsüljük az idős embereket, támogatjuk őket, és azt szeretnénk, ha részesülnének a gazdaság eredményeiből” - tette hozzá.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A Fidesz szóvivője szerint a szocialisták és a Gyurcsány-kormány idején leginkább az idős embereken csattant az ostor, a megszorítások őket is sújtották. Az ő idejükben egyhavi nyugdíjat vettek el az idősektől, nem adtak nekik nyugdíjprémiumot, háromszorosára emelték a gáz árát, megduplázták az élelmiszerek áfáját, valamint ki akarták fizettetni az idősekkel a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is - mondta. Megjegyezte: most a baloldalon ugyanezek a politikusok tülekednek.

A Jobbiktól sem számíthatnak jobbra az idősek, a párt gúnyolódik rajtuk, hiszen Vona Gábor pártelnök egy közösségi oldalon a nyugdíjasokról azt írta: „szemeikben gyűlölet lobog, szájukból szennyvíz folyik, és felhörgik a 20. század minden traumáját” - mondta a Fidesz szóvivője. Hozzátette: Volner János, a Jobbik alelnöke pedig egy halott nyugdíjas nőn gúnyolódott.