13 megyére adtak ki vészjelzést a sűrű köd miatt

IDŐJÁRÁS ködös ÉVSZAK ősz
Debrecen, 2015. november 6. Egy nő gyalogol a sűrű ködben Debrecenben 2015. november 6-án. Ezen a napon az Alföld szűkebb térségében hosszabb ideig, néhol tartósan megmarad a köd, elvétve ködszitálás is előfordulhat. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az Országos Meteorológia Szolgálat az ország északi felén, valamint nyugaton várhatóan tartós köd miatt adtak ki veszélyjelzést.
Vágólapra másolva!

Péntek hajnalra az országban már sok helyen képződött sűrű köd. Napközben a déli országrészben gyorsabban javulnak a látási viszonyok, de

északon "makacsabb" köd valószínű.

A Kisalföldön napközben is megmaradhat sűrű köd.

Északon makacs köd lesz Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A tartós, sűrű köd veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést péntekre.

Az előrejelzés szerint napközben az

ország nagy részén derült, napos,

száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-9 fok között alakul, de a hegyekben kissé enyhébb, a tartósabban derült tájakon hidegebb is lehet; ott talaj menti fagy is valószínű. A nappali maximumok általában 18-24 fok között, a tartósan ködös tájakon azonban csak 15 fok alatt alakulnak.