Donald Trumpot bírálta az amerikai ügyvivő Budapesten

2017.10.19. 10:06

Donald Trump külpolitikáját is bírálta az amerikai ügyvivő a MÚOSZ-ban elmondott beszédében, derül ki a nagykövetség honlapjára kirakott beszédből. A beszédben David Kostelancik a magyar kormányt is támadta. Az ügyvivő beszédét Magyar Levente államtitkár kéretlen beavatkozásnak nevezte. 

Nyilvánvalóan követlezetlen az amerikai külpolitika, ezt mondta David Kostelancik, az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője a MÚOSZ-ban elmondott beszédében. Ez a beszéd magyar nyelvű leiratából derül ki, amit a nagykövetség hozott nyilvánosságra. "Külpolitikánk nyilvánvaló következetlenségeiről kérdeznek bennünket." - mondta az ügyvivő a jelenlévő újságíróknak.

Donald Trump amerikai elnökForrás: AFP/Brendan Smialowski

Magyar Levente külügyi államtitkár David Kostelancik beszédét kéretlen beavatkozásként értékelte a magyar belpolitikába, miután Kostelancik "a magyar sajtószabadság aggasztó állapotáról" és a kormány ezzel kapcsolatos felelősségéről beszélt.

Kostelancik "a rossz emlékű goodfriendi hagyomány útjára lépett" - mondta az államtitkár. Úgy tűnik, az ügyvivő saját elnökével sem elégedett.

Megkérdeztük az ügyvivőt, hogy gondolta és amint válaszol, megírjuk.   

Update: Levelünkre Richard Damstra sajtóattasé válaszolt. Azt írta, hogy a nagykövetség munkatársai hibáztak a beszéd magyarra fordításában, valójában az ügyvivő nem nyilvánvaló, hanem látszólagos következetlenségekről beszélt.