Vágólapra másolva!
A Bács-Kiskun megyei határszakaszon fogták el a rendőrök azt a két férfit, akik a gyanú szerint négy migránst juttattak illegálisan Magyarország területére – írja a Police.hu.
Vágólapra másolva!

A hercegszántói rendőrök 2017. október 19-én éjszaka egy 6 fős csoportra lettek figyelmesek. A csoport tagjai közül 3 férfi és 1 nő irakinak vallotta magát, 1 férfi pedig macedónnak, 1 szerb férfi magánútlevéllel igazolta személyazonosságát.

A szerb és a macedón férfi segített abban, hogy az illegális migránsok bejussanak Magyarországra. Őket a rendőrök előállították, velük szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Továbbá a Bács-Kiskun megyei rendőrök Hercegszántó külterületén még összesen 15 migránst akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarország területére lépjenek.

Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/embercsempeszeket-fogtak-hercegszantonal