Eltűnt gyerekek, akiket soha nem találtak meg

Madeleine McCann
Vágólapra másolva!
Több tízezer gyerek tűnik el évente. Bár zömüket hamar megtalálják, vannak, akiket soha. Azokat az eseteket szedtük össze, amelyek a legnagyobb port kavarták.
Vágólapra másolva!

Madeleine McCann

Idén tíz év tűnt el a brit kislány, aki a szüleivel Portugáliában nyaralt. A negyedik születésnapja előtt veszett nyoma. A szülők május 3-án este lefektették a gyerekeket - két testvére van -, aztán elmentek szórakozni.

Forrás: Getty Images

Később a szülők a rendőröknek azt mondták,

Tíz órakor azonban Madeleine már nem volt ott, az ablak pedig nyitva állt. A hotel személyzete és vendégek hajnali fél ötig keresték a kislányt, a rendőrök mellett a határőröket és a repülőtereket is értesítették.

A nyomozás eddig 4,1 milliárd forintba került, és még mindig nem zárult le.


A portugál rendőrök először azt mondták, hogy

a kislányt elrabolták.

Aztán azt, hogy

a szobában meghalt,

mielőtt elvitték onnan. Később többen is állították, hogy látták Madeleine-t.

Néhány héttel azután, hogy a kislánynak nyoma veszett, bejelentették, hogy megtalálták a vérnyomait egy kocsiban, amit szülei 25 nappal az eltűnése után béreltek. Ezután

az anyját gyanúsítottá nyilvánították. Később ezt visszavonták, mert, ahogy fogalmaztak, nem volt elég bizonyíték

ahhoz, hogy vádat emeljenek.

Néhány hónapja a kislány dajkája megtörte a csendet. Ő is családdal volt a szállodában, amikor a kislány eltűnt. Azt mondta, még ma is kísérti a kép, hogyan kereste Madeleine-t apja, miközben feleségét próbálta nyugtatni. Az asszony folyton azt kiabálta, hogy „elvitték őt, elvitték őt".

Amikor már azt mondták nekik, hogy nézzék meg a kukákat is, esetleg ott van-e a test, akkor ijedtek meg először. Még az óceánba vezető csövekben is keresték.

Azt mondta

A Beaumont testvérek

1966 januárjába három testvér úgy döntött, hogy elsétálnak a közeli folyóhoz. Soha nem értek haza.

Később minden szemtanú arról beszélt, hogy

Csakhogy a szőke férfit soha nem találták meg. Volt, aki úgy tudta, hogy a gyerekek pénzt fogadtak el a szőke férfitól. A szülők szerint a gyerekek nagyon félénkek voltak, és soha nem álltak szóba idegenekkel, ezért a rendőrök azt gondolták, hogy

ismerhették az elrablójukat.

Soha nem derült ki, hogy mi történt a három gyerekkel.

Beaumont testvérek Forrás: South Australian Police

A Sodder gyerekek

A Sodder család nyugat-Virginiai háza 1945-ben karácsonykor gyulladt ki, akkor, amikor már mindenki aludt.

A tüzet a szülők, és a tíz gyerekből öt túlélte.

A másik öt gyerek viszont nem tudott kiszabadulni a lángok fogságából. Legalábbis az akkori jelentések szerint. Csakhogy a maradványaikat soha nem találták meg.

A Sodder testvérek Forrás: Youtube

A lángok hajnalban csaptak föl. A legkisebb gyerek, Sylvia a szülei szobájában aludt, őt kivitték, az idősebbek maguk menekültek ki a házból. George megpróbált visszamenni öt testvérért, de nem tudott bejutni a házba.

A fiú a létráért rohant, de nem találta a helyén. Aztán teherautóról akart bemászni a házba, de ez sem sikerült neki.

A tűzoltókat – akiket telefonon nem sikerült elérni – egy szomszéd hívta, aki elrohant értük. Mire kiérték, semmi sem maradt a házból.

A tűzoltók szerint a lángok lehettek annyira forróak, hogy elégtek a csontok is, ezért kiállították a halotti bizonyítványokat.

Ami biztos, hogy a tűz előtt, kevéssel egy férfi azt mondta a családnak, hogy

Ezután megnézették a biztosítékokat, de mindent rendben találtak a szakemberek.

Ezzel egy időben egy másik férfi, életbiztosítást akart eladni a családnak. Amikor elhajtották, azt mondta,

Utóbbi azért érdekes, mert a családfő 1908-ban, 13 évesen érkezett az Egyesült Államokba Olaszországból. A férfi gyűlölte az olasz diktátort. Aztán az is kiderült, hogy – szintén kevéssel a tűz előtt - egy férfi a ház előtt figyelte a kisebb gyerekeket.

A tűz kitörése előtt fél órával csöngött a család telefonja. A hívó azt mondta, téves.

Ekkor vette észre az asszony, hogy több lámpa fel van kapcsolva és a függönyök el vannak húzva, a bejárat pedig nyitva van. Később egy hangos koppanásra ébredt.

Az is kiderült, hogy a telefonvezetékeket elvágták, ezért nem tudták a tűzoltókat hívni. Ahogy az is, hogy a lángok nem véletlenül csaptak föl.

Évekkel később többen is jelentkeztek azt állítva, hogy látták a Sodder család gyerekeit.

A rendőrök nem találtak nyomokat. A család ezután egy hatalmas hirdetőtáblát állított fel az egyik úton, ami évtizedeken keresztül kint maradt.

1968-ban az anya kapott egy cím nélküli levelet. Egy fénykép volt benne egy fiúról, aki a húszas éveiben járt. Az egyik eltűnt fia nevét írták rá. Soha többet nem kaptak ilyen levelet.

Bobby Dunbar

A 4 éves Bobby a szüleivel 1912-ben kirándult a Swayze-tóhoz, amikor eltűnt.

Nyolc hónappal később a rendőrség elfogott egy William Cantwell nevű férfit, akinek társaságában egy egy 4 év körüli, Bobbyhoz hasonló gyerek volt.

Bobby Dunbar Forrás: Wikipédia

A kihallgatáson azonban megjelent egy nő, aki azt állította, hogy az ő gyerekét találták meg. A vallomását a család soha nem fogadta el.

Mivel 1912-ben még nem létezett DNS-vizsgálat, a bíróság csak a két család elmondása alapján hozhatott ítéletet. Úgy döntöttek: tényleg az eltűnt Bobby-t találták meg.

Az ügyben az igazi fordulat 1966-ban következett be, Bobby Dunbar halálakor, a fia, Bobby Dunbar Jr. ugyanis DNS-tesztet csináltatott.

A vizsgálat eredményéből kiderült, hogy se neki, se az apjának nincs köze a Dunbar családhoz, tehát a gyereknek tényleg Julia és Bruce Anderson voltak a szülei. A Dunbar család szerzett magának egy másik gyereket, akivel betöltötték az eltűnt fiú helyét, ám az soha nem derült ki, hogy mi történt Bobbyval.