A szexuális zaklató Marton László két újabb áldozata jelentkezett

2017.10.21. 00:22

Egy ötven év körüli asszony és egy huszonéves lány is telefonon jelentkezett az egyik televíziós műsorban. Mindketten elmesélték saját zaklatásuk történetét: lényegét tekintve ugyanazt mondták, amit Sárosdi Lilla színésznő, illetve, amit Dettre Gábor állított a barátnőjéről. Vagyis, hogy Marton László, a Kádár-korszakban színházigazgatóvá tett rendező, aki egészen 2009-ig őrizte igazgatói székét a Vígszínházban, szexuálisan zaklatta őket.

A fiatal lány arról beszélt, hogy két éve nem vették fel színésznőnek. Marton László megkörnyékezte az érthetően elkeseredett lányt, különféle ígéretekkel hitegette, majd a belvárosi lakására csalta. A lakásán fogdosta, végül elengedte.

Az ötven körüli asszony pedig azt mondta, hogy még a nyolcvanas években Marton behívta próbákra a Vígszínházba, majd az egyik premieren, a legnagyobb tömegben, a kezét a saját nemi szervére rántotta, és egy jó ideig ott is tarttatta. Ezután a lány elmenekült Martontól, de visszaédesgette magához. Később egy parkolóban orális közösülésre próbálta kényszeríteni a lányt. A lány ezután végleg minden kapcsolatot megszakított zaklatójával.

Marton László a Színház- és Filmművészeti Egyetem egyik legbefolyásosabb tanára volt - egészen tegnapig. A diákok petíciót írtak ellene, ezután lemondott. És ő volt a Vígszínház főrendezője - egészen ma estig. A gyalázatos botrány után erről a pozíciójáról is lemondott.