Szijjártó: Brüsszel a menekültek betelepítésén dolgozik

Szijjártó Péter Kolumbiában
Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament jogi ügyekkel foglalkozó szakbizottságának döntése után senkiben nem lehet kétség, hogy létezik az a terv, amelynek alapján Brüsszel a menekültek betelepítésén dolgozik - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
Vágólapra másolva!

A külügyminiszter közölte, olyan döntés született, amely több milliónyi illegális bevándorló előtt nyitja meg az utat Európa felé. Ráadásul egy kötelező, vég nélküli, állandó és felső határ nélküli, kötelező elosztási kvótát akarnak bevezetni - tette hozzá.

Szijjártó Péter Forrás: MTI/EPA/Mauricio Duenas Castaneda

Szijjártó Péter kijelentette: ezzel a döntéssel Európa biztonságának totális feladása történt, hiszen eddig legalább a szavak szintjén egyetértés volt abban, hogy az illegális és gazdasági bevándorlók, valamint a menekültek között különbséget kell tenni, mostanra viszont ez is megszűnt. Emlékeztetett arra, az elmúlt két évben Európában

27 jelentős terrorcselekmény történt, amelyek 330 halálos áldozatot követeltek,

és 1300-an sérültek meg.

"Márpedig ezek a terrorcselekmények közvetlen és szoros összefüggésben állnak az illegális bevándorlással, hiszen

az illegális bevándorlás lehetőséget adott a terrorszervezeteknek

arra, hogy a harcosaikat (...) elküldjék Európába" - hangsúlyozta.

Egyre többen utasítják el

Szijjártó Péter szólt arról is, az uniós tagállamok kormányfői nem engedhetik meg maguknak, hogy elszakadjanak a valóságtól, illetve a választói akarattól; nem csoda, hogy szerte Európában a polgárok egyre nagyobb mértékben utasítják el az illegális bevándorlást.