Beszámíthatatlan a férfi, aki Kalasnyikovval támadt a kiskunhalasi bíróságra

Vágólapra másolva!
Az igazságügyi elmeszakértői vélemény szerint súlyos pszichiátriai betegsége miatt nem beszámítható az a férfi, aki tavaly tavasszal egy gépfegyverrel ment be a kiskunhalasi bíróságra, hogy megölje a vezetőügyészt.
Vágólapra másolva!

A férfit hivatalos személy elleni emberölési kísérlettel és lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsítják. A 44 éves férfi korábbi feljelentéseivel kapcsolatban volt elégedetlen, úgy érezte, hogy semmibe veszik, és nem tud a saját igazának törvényes úton érvényt szerezni.

Ezért tavaly márciusban a kiskunhalasi bíróságra ment, hogy megölje a vezető ügyészt és azokat is, akik ebben meg akarják akadályozni.

A férfi magával vitt egy gépfegyvert és hozzá 240 darab lőszert. A beléptető kapunál elővette a fegyvert, és arra kényszerítette az őrt, hogy vezesse az ügyész szobájához. A gondnok a lépcsőn érte utol a férfit, megfogta a fegyver csövét, de nem tudta kivenni a kezéből. Verekedni kezdtek, a férfi a plafonba lőtt, majd a gondnok felé, de nem találta el. Később a gondnok hasára célzott, de a lőszer elakadt a fegyverben.

Mindketten a földre kerültek, a 44 éves férfi többször is próbálta lelőni a gondnokot, de a zárszerkezet folyamatos mozgatása miatt nem sült el a fegyver.

A férfit végül az épületben lévő két rendőr fegyverezte le.

Már a nyomozás során is készült elmeszakértői vélemény, ami szerint a férfi mentális zavarokkal küzd. Ezt a véleményt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben végzett vizsgálatok kiegészítették, ami alapján a férfi súlyos pszichiátriai betegségben szenved.

Az ügyben januárban hozhatnak elsőfokú ítélet.