Rágalmazás miatt bíróságon Soros blogjának videósa

Vágólapra másolva!
Rágalmazás miatt kell bíróság elé állnia Halász Júliának, Soros blogjának, a 444 újságírójának - írja a Magyar Idők. A büntetőügy ma kezdődött a Budai Központi Kerületi Bíróságon.
Vágólapra másolva!

A büntetőeljárás előzménye az volt, hogy Halász Júlia azt állította, hogy egy tavaly májusi, a XI. kerületi Fidesz által szervezett fórumon Szabó László, a XI. kerületi Fidesz tagja, a rendezvény szervezője kicsavarta a kezéből a mobiltelefonját, elkezdte lökdösni, majd kirángatta az épület elé, ahol képeket törölt le a tőle elvett telefonról. Ezért az újságíró feljelentést tett.

Szabó László ezzel szemben elmondta, hogy nem történt erőszak, és feljelentette az újságírót rágalmazás miatt.

Halász Júlia, a 444 újságírója Forrás: Magyar Idők

Később a Pesti Srácok nyilvánosságra hozott egy videót, ahol az egyébként magát ártatlannak beállítani szándékozó Halász Júlia egy másik kamerással agresszívan viselkedik.

A PS beszámolója szerint az újságírónő – aki egyébként a fórumra regisztráció nélkül érkezett – mit sem törődve azzal, hogy az első két sor foglalt volt a VIP vendégek számára, az első sorba húzott egy széket magának, majd elkezdte összeszerelni a kameraállványát.

„Amikor kérdőre vonták, mit csinál, Halász a kamerát a rendező arcába nyomta, majd megegyeztek abban, hogy bár nem jelezte részvételi szándékát, mégis ott maradhat a rendezvényen, azzal a kikötéssel, hogy nem készíthet felvételeket. Az újságírónő fittyet hányt azonban a megállapodásra, és az első sorban állva kamerázott, és fotózta a közönséget is.

A többi sajtómunkás a terem hátsó felében, a nekik kijelölt területen helyezkedett el, egyedül ő volt az, aki az előadóval szemben, attól mindössze négy méterre álldogált, majd járkált, fotózta a közönséget, miközben többen szóltak is neki, hogy zavaró, amit csinál, de nem érdekelte” - írta a Pesti Srácok.

A liberális értelmiség természetesen kapva-kapott az alkalmon, és a történtek teljes körű ismerete nélkül azonnal kivonultak a XI. kerületi Fidesz-iroda elé, hogy tiltakozzanak az „újságírók bántalmazása ellen”, és kiálljanak elvbarátjuk mellett. (Hozzátesszük, hogy amikor Kovács András kollégánkat támadta meg a momentumos Fekete-Győr András, akkor egyikőjük sem szervezett szolidaritási tüntetést mellette.)

Most már különösen nevetséges, hogy sápítozott a 444-alkalmazott Simicska Kálmán Olgájánál az átélt "borzalmakról".

Ilyen előzmények után kezdődött el a két rendőrségi vizsgálat, azóta pedig mindkét nyomozás lezárult.

A Halász Júlia feljelentésére indult nyomozást, bűncselekmény hiányában szüntették meg, miután a nyomozóhatóság megállapította, hogy Szabó László nem követte el azt, amivel Halász megvádolta. A Szabó által tett feljelentés következtében azonban büntetőper indul Halász ellen rágalmazás miatt.

A tárgyalás ma kezdődött a Budai Központi Kerületi Bíróságon.